Så många miljarder dollar tjänade Apple 2014 – på apparna

Att teknikjätten Apple drar in sjukt mycket riksdaler är ingen hemlighet. Däremot kanske du blir förvånad när du får veta exakt hur mycket pengar som rullar in bara genom de 1.4 miljoner appar som finns tillgängliga i App Store. 

Snacka om att teknikjätten Apple fick en rejäl rivstart på det nya året. Redan en vecka efter nyår toppade man säljrekordet på inkomsterna från sålda appar. Ja, det tycktes faktiskt vara så att folk firade in det nya året med att köpa sig massor av appar att testa och använda. Varför inte, liksom? Under den första veckan i Januari, i år, spenderade konsumenterna 500 miljoner dollar i App Store.

I ett pressmeddelande går Apple ut med uppgifter om hur många miljarder dollar de tjänat på apparna i fjol. Det visar sig ha dragit in hela 15 miljarder, fem miljarder mer än vad de tjänade året innan (2013).

Sedan Apple startade hela revolutionen kring fenomenet om appar, och lanserade App Store (2008), har de lyckats bygga upp en helt ny bransch. På bara sex år har 627.000 nya jobb skapats bara i USA, just på grund av det här. Nu finns det över 1.4 miljoner appar tillgängliga för köp till iPhone, iPad och iPod Touch i App Store. Och alla appar finns dessutom tillgängliga i 155 länder runt om i världen.

Besök Apple online för mer information.