Gëzim Gashi: ”Jag är beroende av Instagram!”

Det var drömmen om att bli artist som fick 23-åriga Gëzim Gashi att flytta till Los Angeles. Nu, tre år efter resan över atlanten, är han namnet på allas läppar.

– Allt började med att jag postade covers av olika låtar på YouTube. Sedan såg folk videorna och gillade vad de såg och hörde. Till slut fick jag hela tiden förfrågningar om att sjunga andra låtar och på så vis växte min kanal sig större, förklarar Gëzim.

– Det var i samband med det här som jag lyckades knyta värdefulla kontakter i branschen, de hörde av sig och ville samarbeta med mig.

Gëzim skrev en egen låt, Trigger, som han spelade in en musikvideo till. Den blev en succé och har visats över två miljoner gånger. Numera går han också under artistnamnet Gashi.

– Det känns fantastiskt att låten har fått så bra respons, det är en härlig känsla eftersom jag skrivit den själv. Jag skrev den när jag hade en hel del motgångar i livet, men som tur är vände allting till det bättre. Jag gav aldrig upp utan fortsatte kämpa. Det är en tuff bransch.

Gëzims senaste låt heter ”What it feel like” och är producerad av Dre Knight och Sam Salter. De har jobbat med världsstjärnor som Drake, Nicki Minaj och Destinys Child.

– Jag kom i kontakt med producenterna medan jag jobbade i en studio som låg bredvid deras. Jag såg möjligheten och pratade med dem, vi kom bra överens, höll kontakten och bestämde oss sedan för att inleda ett samarbete.

Ja, Gëzim är minst sagt duktig på att knyta nya kontakter. Han har bland annat minglat med Skylar Grey på en privat spelning i Hollywood.

– Det var bara fyrtio personer där och hon provspelade nya låtar från sitt kommande album. Det var häftigt!

Instagram som huvudplattform

Gëzim använder sig mest av instagram för att hålla kontakten med sina fans. Oftast brukar han lägga upp bilder som har något med musiken att göra, och eftersom att han reser en hel del, brukar han även rekommendera olika ställen man kan besöka i exempelvis Los Angeles.

– Jag får alltid bra respons från de som följer mig, men den senaste tiden klagar fansen rätt mycket på att jag inte släpper någon musik, fast det är något som kommer att komma inom en snar framtid. Sedan händer det självklart att jag får elaka kommentarer, men det är däremot inget jag lägger så mycket energi på.

Varför är just Instagram så bra? 
– Det är enkelt att använda och jag kan nå ut till de som följer mig på ett snabbt och enkelt sätt. Jag gillar att man kan lägga in videoklipp och kommer snart att provspela lite av min nya musik genom korta klipp på instagram, det ska bli spännande!

Hur bra är du på att följa dina fans och svara på deras kommentarer? 
– Jag är faktiskt rätt bra på det, jag brukar svara och visa min uppskattning, det är viktigt. För ett tag sedan skrev en tjej från Indonesien mitt namn och mitt motto på sin gitarr och bad mig följa henne, det var riktigt fint gjort!

Vilka kändisar följer du på Instagram?
– Jag följer en del kändisar, men det flesta är artister som inspirerar mig på ett eller annat sätt. Sedan gillar jag att följa folk som gymmar och som delar med sig av sin vardag, har nyligen börjat gymma och tar det väldigt seriöst, men om jag måste säga två namn så säger jag Usher och den personliga tränaren Patrik Nilsson

Det här är Gezim Gashi … 

Namn: Gëzim Gashi.

Ålder: 23 år.

Familj: Mamma, Pappa och tre syskon.

Bor: Är uppvuxen i Alvesta men bor just nu i Los Angeles.

Gör: Aktuell med låten ”What it feel like”och jobbar på sin första EP som utkommer senare i år.