Livsstilsbloggaren ​Linn Herbertsson, nu delägare i modeappen Poplin!

Nylanserade modeappen Poplin – som visar outfits från de bästa modebloggarna – förstärker teamet genom livsstilsbloggaren Linn Herbertsson. Linns huvudfokus kommer att vara marknadsföring, pr, sociala medier och affärsutveckling.

– Genom Linn ökar vi vår förståelse och kunskap kring både de modeintresserade bloggläsarna och modebloggarna, vilket kommer att vara en framgångsfaktor både i produkt- och affärsutvecklingen, säger Christoffer Munkestam, grundare av bolaget Trendlr som tagit fram Poplin i ett pressmeddelande.

– Det ska bli riktigt roligt att få kombinera min erfarenhet av sex år som bloggare med min Civilekonomexamen och tillföra kunskap om dagens trender i sociala medier och allt annat jag har lärt mig, säger Linn Herbertsson.

Modeappen Poplin lanserades under julhelgen 2014. Efter bara några veckor hade över en miljon outfits visats i appen. Poplin innehåller tiotusentals outfits från tusentals skandinaviska modebloggare, och alla outfits är sökbara på plagg, varumärke, designer, butik, färg, stil och bloggare.

– Det känns jätteroligt att bli en del av Poplin-teamet, jag tror verkligen på produkten och just nu ser jag faktiskt inget stopp för framgången. Poplin gör mode lättillgängligt för alla, på ett väldigt individanpassat sätt, och är en produkt som saknas på marknaden idag, säger Linn Herbertsson.

Poplin riktar sig till modeintresserade kvinnor, 15 – 30 år, och är gratis i App Store. Fokus just nu är att bygga användarbasen för att senare i år erbjuda livsstilsvarumärken och retailers marknadsföringsmöjligheter i form av native – och displayannonsering, köplänkar och samarbeten.

Poplins mål är att bli ett Google för outfits för att underlätta för alla modeälskare att hitta passande outfits. Visionen är att lansera i flera länder och kartlägga hela världens outfits. Linn Herbertsson har drivit sin populära livsstilsblogg i över sex år, tidigare på Tidningskungen och numera, sedan november 2014, på Metro Mode. Linn är utbildad Civilekonom med inriktning management. På bloggen varvar hon skönhet och mode med träning, hälsa och resor.

Poplin är en unik modeapp som automatiskt söker efter bilder på outfits och kartlägger vilka typer av plagg och varumärken/designers som varje outfit innehåller. Poplin lanserades i Sverige 21 december 2014. Appen innehåller tiotusentals outfits från tusentals skandinaviska modebloggare och det blir fler outfits för varje dag som går. Poplin gör inte skillnad på outfits från stora, kända bloggare och mindre bloggare, utan fokuserar istället på kvalité, vilket skapar fantastisk variation och möjlighet för alla modeälskare att finna ny inspiration och nya bloggare att följa Poplin är en produkt av det nystartade företaget Trendlr AB. Poplin är gratis och finns i App Store för iOs. Android-versionen är under utveckling.