Välj vem som får tillgång till ditt Facebook-konto efter att du dött

Nu har Facebook gjort det möjligt för användare i USA att kunna välja vem som får tillgång till användarens konto efter att personen dött. Det är en funktion som inte funnits tidigare, då har man bara kunnat låsa ett konto. 

En uppdatering som Facebook gjort är att användare i USA nu kan välja vem som ska få tillgång till deras konto efter att de dött. Inställningen finns just nu bara tillgänglig i USA, och man kan antingen utse en person som automatiskt får tillgång till sitt konto när man gått bort, en ”legacy contact”, eller så kan man välja att sin profil ska raderas.

Om en användare väljer att ha en ”legacy contact” kommer den personen att kunna ändra användarens profilbild och acceptera vänförfrågningar efter att Facebook fått in uppgifterna om att användaren gått bort. En ”legacy contact” kommer alltså inte kunna skriva inlägg för det konto som personen kontrollerar, inte heller kommer personen kunna se privata meddelanden.

Innan har det inte funnits någon funktion där man kunnat utse någon som tar hand om ett privat konto, det har heller inte gått att automatiskt få det raderat. Den här nya inställningen finns bara i USA för tillfället, men snart hoppas Facebook kunna lansera den också i andra länder.

Observera att en ”legacy contact” inte kan posta inlägg i användarens namn, personen kan inte heller se privata meddelanden.