Bästa och sämsta löparapparna

Det vankas vår och många har börjat ge sig ut i löparspåren. Här är de bästa och sämsta löparapparna. 

Känner du någon som ofta ger sig ut på en löprunda, eller är du kanske en av dem? Många som ägnar sig åt att springa har en och annan träningsapp i mobilen. Men hur bra, och dåligt, funkar egentligen just den appen som du använder? Vi har listat de bästa och sämsta löparapparna (du finner listorna längre ner på sidan).

Läs också: Varva ner med Mindfulness Appen

Löparappar har blivit otroligt populära och i samband med detta har alltfler funktioner tillkommit. Motionärer vill att apparna ska vara sociala och många delar sina löprundor på forum som Facebook. Visste du till exempel att det till och med finns en funktion där dina vänner kan ge dig uppmuntrande tillrop under turen?

Löparappar skiljer sig åt på flera olika punkter vad gäller innehåll och tillbehör. Det är inte alla appar som kan kopplas ihop med en smart klocka eller ett pulsband, eller som kan spela musik samtidigt som  appen är igång, och som dessutom inte behöver stängas av varje gång du vill byta låt.

Råd&Rön skriver i en artikel om hur många löparappar kan hota din integritet. De menar att personuppgifter, kontakter och geografiska positioner är av stor betydelse för tillverkarna. Det gör i sin tur att tillverkarna tar fram krångliga och långa avtal som bi sedan godkänner utan att egentligen veta vad det är vi godkänner. Det här är något som norska konsumentorganisationern Forbrukerådet uppmärksammat och varnat för.

Läs också: Kom i form med träningsappen 7-MInute Workout

Något som tidigare inte uppmärksammats är att populära träningsappar kan ha stora brister i hur de hanterar användarnas data. Tillverkarna kan i vissa fall förbehålla sig rätten att använda konsumenternas namn och profilbilder till vad de vill, och de spårar användarna även när appen är avstängd. Som om det inte vore nog raderas inte alltid personlig data när kontot avslutats. Råd&Rön gjorde nyligen ett säkerhetstest där man i huvudsak tittade på om trafiken med din personliga information är krypterad eller okrypterad, och om den går vidare till tredje part. I listorna nedan kan du se deras resultat: vilka är de bästa och sämsta löparapparna sett till funktion och säkerhet?

Bästa och sämsta löparapparna                                

  1. Runtastic
  2. Amer Sports
  3. Nike
  4. RunKeeper
  5. Sports Tracking Technology 
  6. Endomondo
  7. Adidas 

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.