TV4-Gruppen investerar i snabbväxande appen Sportswik

Sportswik är en app och mediaplattform som gör alla med en smartphone till reportrar. Nu investerar TV4-gruppen i den snabbväxande appen.  

I appen Sportswik kan spelare, ledare och föräldrar på ett enkelt sätt publicera och konsumera rörlig bild, foto och text. Med specialdesignade funktioner för mål och händelserapportering och en avancerad publiceringsmotor för sportrapportering gör man det möjligt för alla lag, oavsett ålder och nivå, att få en bevakning i klass med de stora lagen. Sportswik har spridit sig snabbt över Sverige de senaste månaderna och har nu 40 000 medlemmar. Över 16 000 matcher har hittills bevakats genom att spelare, ledare och föräldrar rapporterat från matcherna via appen. Genom Sportswik kan supporters, släkt och vänner följa de lag man bryr sig om, men som tidigare saknat medial bevakning.

Vi är otroligt glada att i TV4 ha hittat en partner som delar vår passion för sport, och samtidigt har resurser för att stötta vår svenska och internationella expansion. Investeringen och samarbetet gör att vi kan höja farten rejält i vår resa mot att demokratisera mediabevakningen av sport. Tillsammans kan vi skapa fantastiska möjligheter för att lyfta bevakningen och engagemanget kring svensk idrott, säger Martin Wiklund, grundare och VD, Sportswik AB

screen568x568Investeringen i och samarbetet med Sportswik stärker TV4-Gruppens fortsatta satsning på svensk sport och skapar förutsättningar för ett redaktionellt utbyte och gemensam tillväxt.

Media erbjuder sina tittare, läsare och användare ett brett utbud av sport på elitnivå. För fem till tio år sedan fångade lokala och regionala medier upp sporthändelser från bredd- och ungdomsidrotten, både i storstad och på landet. I dag dokumenteras och sprids inte allt viktigt och roligt som sker i myllan den svenska idrottsrörelsen. Man kan fota, filma och dela med Facebookgrupper och Twitterkonton, men där finns inga sportspecifika funktioner eller den paketering av rapporterat innehåll som traditionella medier gör med hjälp av redaktionella resurser. Där skapar Sportswik stor nytta för användarna, och potentialen för appen är enorm, säger Håkan Rossberg, affärsområdeschef sport och spel, TV4-Gruppen.
Sportswik AB grundades 2012 i Umeå av Martin Wiklund, Peter Viksten och Stefan Dahlqvist och appen har funnits på marknaden sedan våren 2014. Sportswik är en app och mediaplattform som gör alla med en smartphone till reportrar. Alla på matchen kan fota, filma, kommentera och rapportera mål & matchhändelser med några enkla knapptryck i appen. Varje match, oavsett ålder och nivå får en bevakning i klass med en elitmatch med egen tidslinje och där matchfakta, bild & videogallerier etc. genereras automatiskt av motorn. Varje lag får också sin egen feed med sociala funktioner där matcher blandas med bilder, videoklipp och inlägg från träningar eller andra sammanhang.

Sportswiks mål är att demokratisera mediabevakningen av idrott genom ett nischat socialt media som ger alla lag, oavsett ålder och nivå, samma möjligheter till rapportering, statistik och bevakning som de stora lagen.

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.