10 enkla sätt att marknadsföra ditt företag på via appar

Marknadsföring av ditt företag i sociala medier är både enkelt och smidigt och med rätt mängd tid och engagemang kan slutresultatet bli riktigt bra. För att du snabbt ska komma igång med din sociala närvaro har vi listat 10 tips som hjälper dig på traven.

1. Planera din närvaro

Bestäm när, hur, var, varför och av vem dina aktiviteter i sociala medier/appar ska genomföras för att få bästa möjliga effekt av dem.

2. Välj sociala medier efter din målgrupp

Var någonstans på nätet rör sig din tilltänkta målgrupp? Försök att hålla dig aktiv i dessa kanaler för att öka chansen att nå fram till och engagera dina följare.

3. Anpassa dina inlägg efter respektive kanal

Varje kanal har sin egen grupp av användare med sitt eget sätt att uttrycka sig på. Försök att anpassa innehållet i dina inlägg efter respektive kanal, även om det bara rör sig om enstaka ord.

4. Publicera rätt mängd inlägg

Att mata ut massor av inlägg varje dag ger varken fler följare eller större engagemang, snarare tvärtom. Är du för aktiv kan dina inlägg upplevas som spam. Håll dig istället till ett, max två inlägg om dagen i sociala medier.

5. Tilltala dina följare personligt

Tilltala dina följare personligt och var inte rädd för att använda ett vardagligt språk eller uttryckssymboler. Det uppskattas av många och visar att det faktiskt finns en livs levande människa bakom kontot.

6. Stick ut från mängden

Bifoga gärna en bild, ett videoklipp eller annan typ av media i inläggen du publicerar för att sticka ut från mängden i det sociala flödet, som idag är fyllt av så mycket aktivitet och rörelse att det är svårt att synas bland alla företag.

7. Dra ned på säljet

Dela med dig av kunskap, erfarenheter, inspiration, tips och tricks, etc. istället för rena reklambudskap. Ett värdefullt innehåll uppskattas garanterat mer än ett gällt “Kom och köp!”.

8. För en dialog med dina följare

Få dina följare att känna sig delaktiva i företagets verksamhet genom att uppmuntra dem till att svara på frågor eller engagera sig i dina inlägg på andra sätt.

9. Följ upp och analysera

För att se vad för typ av innehåll som fungerar och inte är det en god idé att följa upp och analysera inläggen, med t ex de analysverktyg som erbjuds av vissa kanaler. Hittar du innehåll som verkar gå hem hos dina följare gör du rätt i att fortsätta publicera den typen av inlägg framöver.

10. Experimentera dig fram

Testa dig fram till vilket innehåll och vilka kanaler som fungerar för dig. Våga testa nya metoder som sticker ut från mängden.

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.