Sonic Dash och Sonic the Hedgehog

Sonic Dash och Sonic the Hedgehog

Sonic är en supersnabb igelkott från en annan planet som kommer till jorden. På grund av sina krafter orsakar Sonic ett strömavbrott som leder till att regeringen vill få tag i honom. Dr. Robonik från uppdraget att fånga Sonic men vill ta hans krafter för att ta över världen själv. Denna  story håller sig igenom Sonic Dash spelet och även filmen med Jim Carrey som kommer på bio nu!

Sonic Dash kom till redan 2013 och jag var själv helt fast i det 2016-2017 och spelade det hela tiden. Med Sonic the Hedgehog filmen som kommer nu i februari började jag spela det igen och det är lika bra som datorspelet var, mobilspelet är och förhoppningsvis filmen blir! Som koncept är spelet mest likt Sonic and the secret rings och är ett endless run spel. Spelgubben springer av sig själv medan du ska undvika hinder eller fiender och samla ringar och belöningar. Du styr din karaktär genom att hoppa, svänga eller ducka och spelet är lätt att fastna i!

Turbulensen kring Sonic filmen

Nu i februari blev datorspelet Sonic the Hedgehog till film! För nästa ett år sedan kom den första trailern som blev total sågad av tittarna för att Sonic inte länge såg ut som sig själv. Datorspelskaraktären som Sonic är baserad på är en blår igelkott med cyklop öga och har ett väldigt animerat utseende. Sonic som vilades i trailern från förra året hade drastiskt ändrat kroppsform, fått människotänder och små ögon – alla Sonic fans var inte nöjda av den förmänskligade Sonic. Då gjorde producenterna något oväntat, de gick ut med att de skulle göra om hela animeringen av Sonic. Fansen blev överlyckliga av det initiativet. Visst har de fått utstå en del kommentarer om att de hela var ett PR trick, de får vi nog aldrig veta i så fall. Producenten Jeff Fowler kan nu andas ut, den nya trailern är släppt och fanen är mer en nöjda över Sonics nygamla look!

Spana in skillnaden i Youtube länken om du är nyfiken på att se skillnaden

Nostalgisk spelmiljö

Det är ett färgstark 3D grafik och miljön påminner om den från spelet Sonic Heros level Seaside Hill. Du köra spelet genom olika banor och allt eftersom du levlar vinner du belöningar för erfarenhet och större multiplikation av vinsterna. Vid Sonics 25års jubileum och firandet av över 200nerladdningar öppnades en ny bana i spelet Green Hill zonen, som också är där Sonic Dash filmen utspelar sig. Tycker själv att spelet är otroligt nostalgiskt, lättspelat och gör mig på lite bättre humör!

När du börjar spela är det som Sonic men det finns gott om andra familjära karaktärer. För att låsa upp andra spelare köper du det med riktiga pengar eller röda ringar du vunnit, alternativ genom att rädda djur från fiender. På tal om fiender i Sonic värden finns det också Boss Battel där du möter Zazza, Dr Eggman eller Dr Robotonik som är Jim Carreys karaktär i Sonic the Hedgehog filmen. Karaktärer som är spelbara förutom Sonic är bland annat Tails, Knuckels, Shadow och Amy, som alla har sin egna bakgrunds historia.

Shadow med i Guinness World Record

Tails introducerades redan 1992 i detta universum och är Sonic bästa vän och sidekick. Tails har två svansar som genom att rotera gör att han kan flyga. Knuckels är en fighter med spikhänder som också kan klättra upp och ner på väggar, Amy är den karaktär som har haft flest namn och ett av dem var princess Sally. Ams är Sonics självutnämnda flickvän och jagar Sonic men har inga egna krafter utan försvarar sig själv med en hammare. Shadow är en av de mest älskade karaktärerna och har till och med tagit sig in Guiness World Record som One of the greatest video game charakter. För en sådan utmärkelse som har han sin välarbetade historia att han skapades av Dr. Robotonik och har liknande krafter som Sonic. Shadow är en antihero som har god avsikter. Shadow bestämde sig efter att ha sett sin bästa vän Maria dö att han skulle skydda världen från alla fara, vilket gör att han hamnar i konflikt med hjälten Sonic.

Angry Bird, Packman och Hello Kitty

En del crossovers har också gjort i Sonic Dash, vilket jag tycker är ett roligt inslag och får mig alltid att spela mer för jag bara måste ha alla unlimited karaktärer. De som har gästat detta mobil spel är Angry Bird med Red, Chuckel och Bomob, även Packman och Ms. Pacman, samt det lite oväntade inslaget med Hello Kitty. Och en sista bonus till er med Android så finns en bonuskaraktär som är en Android Robot!

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.