Super Mario Run

Mario och hans vänner in i den nostalgiska värden fångar svampar, hoppar på sköldpaddor och väj undan för köttätandeväxter.  Varning för beroendeframkallande spel som får tiden på bussen att försvinna lika snabba som när Mario fångat en stjärna och blivit Super Mario.

Mobilspelet Super Mario Run

Minns den grå kontrollen med de färgglada knapparna och den tjocka svarta tv:n pappa och jag spelade Mario på när jag var liten. Pappa var så duktig att jag ville att han skulle spela så att jag kunde kolla på som om de var en film. Nu spelar vi emot varandra, direkt i mobilen med bara en tumme som styr i samma öken med kaktusar, köttätande växter, spökhus, lava som flyger upp och samma Koopa Tropops. Saknar bara att Mario ska rida Yoshi men man kan fortfarande vara Yoshi som var min favorit som liten.

Om du inte kan få nog av Mario så missa inte filmen Super Mario Bros som just nu går på bio!

Favoriterna är kvar!

Mario den italienska rörmockaren och hans limegröna bror Luigi som kan hoppar längst av alla. Yoshi gulligast av dem alla i flera olika färger som attraherar den valda färgen av Toads. Peach kan glida genom luften och går att spela när du låst upp alla banor i Tour. Och när du har tillräckligt många toads kan du själv spela som den rosa Toaden som är domare i Rally.

mario karaktärer

Bowser är såklart mastermind och han och alla han kumpaner är tillbaka. Bullet Bill – kulor som flyger genom luften, Boo – det blyga spöket fryser om man kolla på den, Pokey – taggig levande kaktus, Piranha – den köttätandeväxten i rören, Koopa Tropop – gröna, röda, bevingade och taggiga sköldpaddorna.

mobil mario

Finns tre delar av spelat att utforska som alla gynnar varandra ju bättre man blir Tour, Rally och Kingdom. Tour är det sex nivåer med fyra banor i vardera med en boss att besegra för att nå nästa level. Samla de fem olikt färgade mynten och besegra fiender för att få fördelar i Rally.

spel mario

I Rally kan man vinna Toads om man segrar mot andra spelares score. För Toads låses fler karaktärer upp, byggnader, bonusspel mm. Går på tid men du har obegränsat med bubblor som kan rädda dig. Har du redan Nintendo ID använd din Mii som ikon i Rally.

Kingdom måste byggas upp på nytt med Toads från Rally med små hus, regnbågsbror och överraskningar mm. Ens vunna Toads flyttar sen in och rullar mest runt i gräset och några ger mynt. När du besegrat en boss i Tour så får du en hammare som du kan slå sönder stenbumlingarna med som tar upp plats i ditt Kingdom.

Kul tillägg är att man via Facebook kan kicka förfrågning som gör att du kan spela mot dina vänner.

super mario app store
super mario android

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.