Alltid Öppet låter dig träffa vården genom videosamtal

Alltid Öppet är region Stockholms app för videomöten inom vården. Perfekt nu när vi hest ska undvika att träffas i den mån det är möjligt och att du kan gör det när det passar dig bäst!

Så här bokar du ett videomöte

För att använda dig av alltid öppet behöver du först ladda ner appen från AppStore eller GooglePlay och logga in med BankID. Om du vill boka ett videomöte så går du in under Mina Ärenden. För att starta ditt videomöte trycker du helt enkelt på knappen ”starta video” och när både du och vårdgivaren har anslutit kan ni börja mötet. Du bör se till att du har en bra plats att sitta på under videosamtalet. Det ska om möjligt vara ett ställe som är tyst och lugnt samt använd gärna headset.

Samma pris som för fysiskt möte

Appen är gratis att ladda ner och kostnaden för videomöte är detsamma som motsvarande ett fysiskt möte. Skulle du behöva avboka ett besök så ska det göras 24 timmar innan, för annars behöver du betala för besöket. Har du har barn som är under 13 år så kan du boka videomöte för dem i appen Alltid Öppet. Om det första gången du gör det så behöver du bara innan lägga till ditt barns personnummer genom att klicka på ”sök vård för barn” och lägg till det.

Provtagning för covid-19

I appen Alltid Öppet kan du använda för att boka provtagning av covid-19. Här får du då en kod som du kan använda på 1177 för att boka tid. Hur provtagningen går till kommer at anpassa till om du är sjuk eller frisk. Vill du göra ett antikroppstest så bokar du det via 1177. Självklart ska du kolla vilka symptom du har och om du känner dig väldigt dålig och orolig ska du vända dig till vården direkt. Det är viktigt att vi alla kommer ihåg att vi måste göra allt vi kan för att stoppa smitta tillsammans!

1177 Vårdguidens App

Ladda ner Alltid Öppet appen via länkarna här under

https://apps.apple.com/se/app/alltid-%C3%B6ppet/id1334019160

https://play.google.com/store/apps/details?id=se.slso.app4us&hl=sv&gl=US

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.