Tips inför Black Week & Black Friday

woman in black leather jacket holding red and white box
Photo by Max Fischer on Pexels.com

26 november är datumet för årets Black Friday. Black Week infaller 22-28 november i år. Under Black Week och Black Friday kan du göra många fynd då de flesta butiker har rabatter, kampanjer och erbjudanden.

pexels-photo-6427919.jpeg
Photo by Florian Doppler on Pexels.com

Du kan passa på att köpa julklappar när produkterna säljs till ett lägre pris. Eller passa på att köpa den där produkten som du spanat in en längre tid. Visst kan du göra fynd under Black Friday men det kan ändå vara klokt att vara förberedd. Nedan har vi listat några tips att tänka på inför Black Friday och Black Week.

clothes on sale
Photo by Artem Beliaikin on Pexels.com

Att tänka på inför Black Friday och Black Week

Det är bra att vara förberedd inför Black Friday och Black Week. Dels för att hitta bra erbjudanden och för att undvika att bli lurad. Var ute i god tid och fundera på vad det är du vill handla. Att göra en inköpslista och ha en budget kan bidra till att du köper mindre på impuls under Black Week och Black Friday. Ett annat tips är att kolla upp butiker och varor du är intresserad av i förhand.

close up photo of red paper bag
Photo by Max Fischer on Pexels.com

Något som vi verkligen rekommenderar är att du har koll på är priserna. Jämför priser och produkter. Price Runner, Prisjakt och Google Shopping är olika sajter där du kan jämföra just priser och produkter. Under Black Week och Black Friday är det många som passar på att shoppa så var förberedd. Du kan exempelvis skapa konto dagen innan eller börja handla i god tid på morgonen. Kolla även upp olika villkor. Gäller bytesrätt och öppet köp på varor till nedsatt pris? Får du ett tillgodokvitto om du lämnar tillbaka produkten etc..

men s gray and black button up shirt on mannequin
Photo by Artem Beliaikin on Pexels.com

Tips

  • Var ute i god tid
  • Följ dina favoritbutiker på sociala medier
  • Titta på och undersök produkter och prova kläder du är intresserad av innan Black Friday och Black Week
  • Använd Google Shopping, Price Runner och Prisjakt – på dessa sajter kan du jämföra priser och produkter
  • Skapa en inköpslista
  • Ha en budget
  • Under Black Friday och Black Week är det bra att vara förberedd
  • Kolla upp olika villkor som öppet köp och bytesrätt
woman holding card while operating silver laptop
Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

Är allt verkligen billigare under Black Friday och Black Week?

Tyvärr är det inte så att allt är billigare under Black Week. Vissa butiker kan exempelvis välja att höja priset en tid innan Black Friday och Black Week för att det lägre priset sedan ska vara mer lockande under Black Friday och Black Week. För att undvika denna fälla eller andra fällor under Black Friday och Black Week kan det vara bra att ha koll på sajterna Prisjakt, Price Runner och Google Shopping som alla är sajter som erbjuder olika jämförelsetjänster. En rekommendation är att ha koll på priset en tid innan på de produkter du är intresserad av. På så sätt vet du om det verkligen är ett bra pris som erbjuds under Black Week och Black Friday.

black and silver laptop computer on a marble surface
Photo by Max Fischer on Pexels.com

Tjänster som jämför pris- och produkter

Innan du genomför dina köp bör du jämföra och bevaka priser och kolla prishistorik. Nedan finner du information om olika appar/sajter där du kan jämföra priser och produkter.

Price Runner

Med appen Price Runner kan du jämföra priser och produkter och hitta det bästa inköpsstället. Här finner du priser och kan jämföra priser på över 2,8 miljoner produkter från tusentals olika butiker. Price Runner är en jämförelsesajt som är oberoende och rättvis.

Prisjakt

Prisjakt hjälper dig att göra det bästa köpet. Appen Prisjakt erbjuder jämförelser över produkter och priser. Du kan bland annat jämföra priser och olika produkters egenskaper. Du kan även ta del av kundrecensioner.

Google Shopping

Google Shopping kan hjälpa dig att hitta de lägsta priserna och bästa stället att handla aktuell produkt hos.

happy young woman with shopping bags taking selfie
Photo by Gustavo Fring on Pexels.com

Shoppa säkert under Black Week och Black Friday

Hoppas att dessa tips och rekommendationer är hjälpsamma och att du hittar många bra fynd under Black Friday och Black Week.

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.