Mobila nycklar skapar nya möjligheter för hotellens gästkommunikation

Mobila nycklar skapar nya möjligheter för hotellens gästkommunikation. Zaplox har lanserat den senaste versionen av mobila nycklar som innefattar en mobilapp. 

Zaplox har lanserat den senaste versionen av mobila nycklar för hotell som innefattar en mobilapp med smart funktionalitet, en administrationsportal för hotellet, och färdiga integrationer till alla stora låsleverantörer och systemleverantörer i branschen. Lösningen revolutionerar hotellbranschens möjligheter att optimera gästupplevelsen och kommunicera med hotellgästerna.

Med flest integrationer på marknaden till de stora låsleverantörerna, till exempel ASSA ABLOY Mobile Access, Salto Systems och Kaba Mobile Access Solutions, samt flera hotellsystem, har Zaplox lagt grunden för hotellen att enkelt kunna ta steget att ha en mobil dialog med sina gäster genom hela hotellvistelsen. Framgångsfaktorn är den mobila nyckeln. Lösningen innebär att gästen bokar sin vistelse, och sedan använder en mobilapp, och via den får tillgång till sin hotellnyckel och mycket mer av hotellets service.

Att använda mobiltelefonen för att ta del av olika former av service blir alltmer naturligt inom många områden. Tittar man på hotellbranschen finns det nyligen genomförda undersökningar som visar på att över 70 % av hotellgästerna vill kunna checka in via mobilen och öppna sin rumsdörr med mobilen. Mobilen är med andra ord en nyckel till den framtida hotellupplevelsen på många sätt.

”Men den digitala nyckeln skapar vi möjligheter att erbjuda bättre service och att kommunicera smartare med gästerna. En mobil nyckel är en viktig pusselbit i förnyelse av branschen, eftersom den kan förbättra en central process i hela hotellvistelsen. Vi har flest aktiva hotellkunder av alla aktörer på marknaden, och vår nya release av systemet svarar på de kundbehov som vi har sett att kunderna har utvecklat över tid. Nu kommer vi inom kort att implementera den nya versionen tillsammans med befintliga kunder, samt erbjuda systemet till nya kunder i både Europa och Nordamerika”, säger Magnus Friberg, VD på Zaplox.

Ideonföretaget Zaplox grundades 2010 och har via ett antal avtal både i Norden och Europa påbörjat sin expansion på den globala hotellmarknaden. Under sommaren 2015 etablerades ett kontor i USA, för att via lokal närvaro kunna bearbeta och serva kunder i Nordamerika. Hotellbranschen genomgår precis som många andra branscher en digital transformering, där mobila nycklar är i fokus. Med Zaplox’ nya systemversion skapas nu helt nya möjligheter. VD Magnus Friberg förklarar:

”Vi släpper en version som är strömlinjeformad för hotellbranschen och som gör att man kan anpassa hela den så kallade gästresan. Hotellet kan skräddarsy hur hotellgästen skall uppleva sin vistelse med smarta lösningar för bokning, incheckning, utcheckning, erbjudanden under tiden gästen är på hotellet och mycket mer. Hotellet kan styra mycket av innehållet i den mobila nyckelappen från portalen som vi levererar tillsammans med appen. Allting är knutet till själva den mobila nyckeln, vilket garanterar en hög användningsgrad när gästen väl har laddat ner nyckelappen.”

Zaplox arbetar över hela världen och erbjuder hotell och företag en lösning med mobila nycklar och värdeskapande tjänster via smartphone genom hotellets app som man enkelt laddar ner. Zaplox system har varit i kommersiellt bruk sedan 2011 och är installerat på hotell, semesteranläggningar och kontor. Det fungerar på alla större smartphone-plattformar. Systemet kan stödja lås, hotellsystem och access-system, och kan ersätta eller samexistera med nyckelkort, kodlås och fysiska nycklar. Zaplox grundades 2010 på Ideon Science Park Lund, Sverige, och har kontor i Europa och USA.

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.