Om oss

Appar.se är Sveriges största nyhetssida med fokus på appar.

Sajten grundades i början av 2015 med syfte att samla alla Sveriges appintressenter på ett och samma ställe.
Vi skriver om appar för både Android och iOS och uppdaterar er gärna med nyheter om vad som händer på appmarknaden.

Maciej Strama som driver sajten har tidigare drivit ett antal digitala projekt.
Som artonåring grundade han Mobuylr som gjorde det möjligt att betala och ta betalt via SMS i mobilen. Mobuylr blev utsett till Årets affärsidé och belönade med 50 000 kronor från Solna stad.
Mobuylr blev också nominerade till Best Business Solution på Telecomcity.

Tjänsten var tvungen att läggas ner då hela mobila betalningsbranschen skulle ersättas med en app när mobiloperatörerna gick ihop och bildade ett bolag.
Sugen på revansch kom Maciej med i SVT:s serie Idéfabriken där han tillsammans med en vän utvecklade företaget Trazie Inventions. Trazie var en applikation som pratade med en GPS-mottagare och som kunde fästas vid hundar.

Maciej har också varit med och utvecklat ett gäng andra applikationer som idag finns på marknaden och brinner för startups och nya appar.

Under sommaren 2015 kom Malin Engelbrektsson in som Chefsredaktör för appar.

Malin Engelbrektsson är en frilansjournalist och författare som bor i Uddevalla på Västkusten. Hon studerade samhällsvetenskap med inriktnings journalistik, reklam och information vid Plusgymnasiet. Redan då började hon arbeta för lokaltidningar, men ville snart avancera i karriären och insprirerades av journalisten Camilla Björkmans bok (Skriv, sälj och bli lönsam – så lyckas du som frilansjournalist). Boken gav henne alla redskap hon behövde för att förstå grunderna i journalistbranschen. Hon startade eget företag och började pitcha idéer till tidningar i riksmedia och fick snart uppdrag från medier som tjejtidningen FRIDA och Hemmets Journal.

Sedan september 2013 driver Malin eget företag som frilansjournalist och författare. Det första företaget var en enskild firma som hette Frilansjournalisten Malin Engelbrektsson – 2014 avslutades den firman och blev i stället ett internationellt aktiebolag som numera går under namnet Multiwriter Limited UK Filial.

Malin är inte bara skribent för flertalet tidningar, hon är även författare och har författat boken Att vara en hackkyckkling – handboken för dig som är utsatt för mobbning (2014). Hon brinner för att sprida sin egna historia av att ha varit ett offer för relationell- och nätmobbning hela sin skoltid. Det gör hon genom att föreläsa om ämnet runt om i Sveriges skolor, samt genom att författa böcker med samma tema. Dessutom skriver hon ungdomsromaner för unga vuxna, men däremot inom genren för science fiction.
Målet med Appar är att sprida kunskap kring inom branschen, uppdaterade med nyheter och introducera nya applikationer på marknaden.

 

Ansvarig utgivare:
Maciej Strama
[email protected]

Chefsredaktör:
Malin Engelbrektsson
[email protected]

“In my opinion, the future of mobile is the future of everything.”

– Matt Galligan, Co-founder of Circa

Pin It on Pinterest