Veckorevyn startar första dagliga tv-programmet i Snapchat

Idag är Veckorevyn första tidningen i Sverige med att starta ett dagligt tv-program i Snapchat: ”Beautytude” – ett skönhetsprogram med attityd.

– Veckorevyns målgrupp älskar Snapchat. Tre av fyra unga tjejer idag har Snapchat – så för oss var det självklart att som första mediehus i Sverige, att sätta ett socialt tv-koncept i just den här kanalen, säger Frida Boisen, digital chef på Bonnier Tidskrifter.

”Beautytude” är ett dagligt tv-program, en beautystory, på två minuter som sänds varje vardag kl 16 – och som sedan finns att se på Snapchat under 24 timmar. Sedan raderas programmet. Programledare är Irena Pozar, som nyligen rekryterades från Expressen till Bonnier Tidskrifter.

– När jag var yngre fick jag ofta höra att skönhet inte hör ihop med feminism och girlpower. Men det gör det. Det är ett sätt för tjejer att uttrycka sig på olika sätt, och om man gör det lustfyllt så är skönhet verkligen världens bästa hobby. Det vill jag visa och att göra det i Snapchat är klockrent – det är ju här unga tjejer finns!

Irena Pozar utvecklar idén bakom programmet:

– Vi ville ha ett namn som signalerar styrka och pepp. Genom att leka med orden ”Beauty” och ”Attitude” fick vi fram namnet ”Beautytude” och det känns just starkt och allt annat än ljummet. Beautytude kommer bjuda på sjukt mycket pepp och lämna pekpinnarna hemma! Tittarna ska känna sig stärkta och inspirerade.

Beautytude produceras av WoWat, Bonnier Tidskrifters nya TV-redaktion, i samarbete med svenska makeupmärket IDUN Minerals.

– WoWat är ett koncept som står för WorthWatching. Vi har några av Sveriges bästa sociala tv-kreatörer och brinner för att utveckla tv-koncept för våra läsare i sociala medier-format. Vi är ett fantastiskt gäng kreativa hjärnor som alltid funderar på hur någonting kan blir lite roligare och lite bättre, vi vill skapa innehåll som våra användare älskar att uppleva, säger Josefin Lind Andersson.

Sanna Wijkström, annonschef för digitala medier på Bonnier Tidskrifter kommenterar:

– Vi är just nu i en expansiv fas med möjligheter för våra annonsörer där vi knyter samman magasin, event, native, sponsorskap, rörligt och bloggsamarbeten.

– Vi går allt mer mot att paketera unika kommunikations- och konceptlösningar där vi använder oss av alla kanaler för att få effekt och slagkraft i de olika medieslagen. Att ha med IDUN Minerals som partner när vi lanserar det första snapchatformatet är extra kul och och vi är otroligt glada för det förtroendet.

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.