Facebook messenger inte längre gratis?

Sedan en tid tillbaks har det gått rykten om att facebook messenger ska  börja kosta pengar.
Vi gjorde en research för att se vad som är sant och vad som bara är rykten.

Kollar man på Facebooks sida om det kostar någonting att använda facebook messanger  så har facebook ett enkelt svar, svaret är svaret nej.
Där nämns det ingenting om att något ska kosta pengar eller att det gör det i nuläget.

Aftonbladet gick ut med rubriken ”Facebook tar betalt även i Sverige” och skriver att facebook har börjat experimentera med detta i USA och Sverige står på tur.
Detta var en artikel skriven 2013 och sedan dess har ingenting hänt.

Tanken då var alltså att Facebook skulle ta betalt för att en användare ska kontakta en annan användare, som man inte är vän med, samma affärsmodell som man idag kan se på LinkedIn.

Kikar man på beskrivningen av applikationen ser man att att det under den första raden står:  ”Nå direkt ut till personerna i ditt liv — gratis”, vilket kan betyda att de andra inte kommer vara det, eller att allt kommer fortsatt vara gratis.

Enligt flera källor ska en tiondel av alla användare kunnat ha funktionen under året, har du haft den kan du ta en bild eller filma och skicka till oss på [email protected]

Facebook har också varit aktuella med att införa någon typ av betalning, och tagit hjälp av Paypals förra VD, David Marcus, som nu är Vice VD för Facebook Messenger.

Det har cirkluerat runt bilder på olika ”hackers” som har fått tag på bilder där man ser hur det ser ut att lägga till ett kontokort kopplat till Facebook. Om bilderna är äkta eller inte är inte bekräftat.

Ingenting är helt säkert, men som det verkar just nu kommer ingenting att kosta för vanliga användare om man bara ska chatta, däremot kanske Facebook kommer in i betalbranschen eller låter dig kontakta andra, mot en betalning.

Har du ännu inte laddat ner appen kan du göra det här (android) eller här (apple)