Samåk och res billigare med GoMore

Säg hej då till att lifta och åka snålskjuts, nu är det inne att resa billigare och mer miljövänligt genom att samåka med främlingar. Ja, varför inte?

Är du student, eller saknar du en bil? Ingen fara, med GoMore slipper du promenera och cykla överallt (ja, du behöver inte ens ta bussen). I stället kan du göra som 16 000 medlemmar och hitta personer över hela Sverige att a) samåka med eller b) erbjuda skjuss till mellan specifika destinationer. Idén med den nyligen lanserade appen grundar sig på att man vill göra det så enkelt och lätt som möjligt för folk att använda sig av samåkning som resealternativ.

– Vi har två primära målgrupper, förklarar Ann Boström, marknadschef på GoMore.

– Dels handlar det om folk som kan erbjuda skjuts, alltså folk med bil som är ute och kör och kan tänka sig att få hjälp med bränslekostnad och få trevligt sällskap längs vägen. Men sedan också folk som söker skjuts, personer i behov av billiga, hållbara och flexibla resor. Ett exempel på denna målgrupp är studenter som ofta behöver ta sig till och från sin studieort.

Appen innehåller alla funktioner som finns tillgängliga på hemsidan för båda parter och är knuten till GoMores databas med skjutsar och skjutsförfrågningar.

– Det har varit viktigt att utveckla en app som inte begränsar våra användare. Därför kan man både erbjuda och söka skjuts, svara på skjutsförfrågningar samt boka och betala via appen. Betalning kan ske via hemsidan eller appen, alternativt på plats när man får skjuss.

Appen innehåller även en meddelandefunktion där medlemmarna kan skriva meddelanden till varandra vid eventuella skjutsbokningar.

Första appen för samåkning i Sverige

Det sitter i genomsnitt 1,7 personer i bilarna på de svenska vägarna vilket tyder på att man inte utnyttjar de existerande resurser som finns på ett bra sätt. Det är dumt från både ett miljö- och ekonomiperspektiv. Det finns massor av personer som ska åt samma håll som lika gärna kan åka ihop och det är just det GoMore försöker optimera. Många tror att det är konstigt och jobbigt att sitta i samma bil som någon man inte känner, men användarna älskar det. GoMore har ett betygsystem där användarna kan ge varandra omdömen efter att de har samåkt med varandra och i genomsnitt ger de varandra 4,8 av 5 stjärnor.

GoMore är den första, professionellt byggda appen för samåkning i Sverige. Den är snygg, smidig och användarvänlig vilket är viktiga faktorer för användarna.

– Vi har fått ett enormt positivt mottagande från våra användare vilket gör oss extremt glada för det är ju det viktigaste för oss, att folk tycker om vår produkt och service!

Hur kan man öka medvetandet om samåkning?

– Jag tror att det det bästa sättet att öka medvetenhet kring samåkning är genom den klassiska word-of-mouth-metoden. Om en person testar samåkning och får en positiv upplevelse så berättar nog personen i fråga gärna för alla sina kompisar om detta trevliga och billiga sätt att resa. Därför är det så extremt viktigt för oss på GoMore att förenkla samåkningsprocessen så mycket vi bara kan så att fler tycker att det är värt att testa. Och det hoppas vi såklart att appen ska hjälpa till med, säger Ann.

Just nu finns GoMore tillgänglig för iOS, men man jobbar på högtryck för att Android-appen ska bli färdig så snart som möjligt, och man förväntar sig att den blir färdig i mars i år.

gomore_ride_3