I date Joo – appen för dig som vill hitta kärleken

Spyr du på singellivet? Gör inte det. Jaqueline Joo är relationsexpert och KBT-terapeut och har utvecklat appen I date Joo – appen för dig som vill hitta kärleken I date Joo, som syftar till att hjälpa dig som är singel att få input i det där med relationer och kärlek. – Då jag både driver en populär blogg och har klientmottagning inom KBT med inriktning på relationer, och framför allt singlar, så vet jag att svenska folket har behov av att få vägledning och råd i sina relationer, säger hon. 

Kärlek, det är det viktigaste vi har i livet men samtidigt det svåraste att skapa, vårda och behålla. Åtminstone om man frågar Jaqueline Joo vars ena läsare, Sebastian Ware, snappat upp och han ville göra hennes råd ännu mer lättillgängliga. Idén till att skapa en app kom därför ursprungligen från honom. Han, som är webbutvecklare med eget företag, ville testa en ny form av utveckling för appar och sa att han kunde bygga den gratis om Jaqueline fyllde den med innehåll. Det blev starten på ett fantastiskt roligt samarbete som i dag har utvecklats till en nära vänskap mellan dem.

– Tillsammans skissade jag och Sebastian på såväl design som innehåll. Kvällar och helger vigde vi åt detta projekt parallellt med våra heltidsjobb där båda driver eget. Medan han kodade satt
jag och skrev det redaktionella bredvid. När vi äntligen lanserade appen var vi riktigt stolta och fick fantastisk respons. Oerhört många gav den 5 stjärnor, något som tyvärr sedan fallit bort i och
med uppdateringen till iOS7. Idén till testet kom först ett par månader senare då han dejtade en tjej och hade behov av att få objektiv input på hur relationen fortlöpte.

Detta jobbar Jaqueline dagligen med i sitt klientarbete, och hon kunde därför ge sin kompis råd, men de båda tänkte: varför inte testa att digitalisera hennes kunskap? Deras utmaning var att paketera den på ett enkelt och lättillgängligt sätt för singlar, vilket resulterade i ett test där singlar kan få en analys av sin dejtingrelation.

– Dejtingtestet är riktat till dig som är singel och är orolig för vart din dejtingrelation är på väg. Genom att svara på 23 enkla frågor får du svar på hur relationen ligger till på 7 olika
nivåer. Det som mäts är: Basic facts, kommunikation, sexuell attraktion, känslomässigt engagemang, officiell status, framtid och varningstecken. Utefter dina svar får du sedan en full analys om hur
dejtingrelationen ser ut rent objektivt sett och vad som behövs för att den ska utvecklas till en långvarig relation. Det finns över 120 olika tips, alla skrivna ur ett psykologiskt perspektiv av mig. Vilket råd just du får kalkyleras fram baserat på hur du har svarat på samtliga frågor. Du får ett tips per kategori. Kalkyleringen har Sebastian programmerat.

Syftet med appen är att ge råd i alla olika former runt relationer, psykologi och personlig utveckling. Vinkeln på bloggen är alltid personlig, men mest utifrån hennes yrkesroll, med konkreta råd, funderingar, ny forskning och saker som såväl singlar som par kämpar med. Därför passar bloggen även till appen, även om den är mer riktad mot singlar. Även singlar hittar ju kärleken och vill ha tips på hur man behåller och vårdar den, men även hur de kan utvecklas såväl personligen som tillsammans med partnern.

  5 966 användare har appen just nu.

kkkk

screen568x568