Babbel bygger åter Babelstorn

Har du som jag tröttnat på att behöva ta hjälp andra, öva enstaka glosor men att du ändå aldrig vågar prata språket?  Nu kommer ett förslag till hjälp! Varje kurs tar cirka 15 minuter, så de är perfekt för att öva och repetera medan du får en lite lucka i livspusslet. Önskar själv att jag hade haft den här appen i skolan för att underhålla min Franska. Sanningen är att språk är en färskvara och måste hela tiden babbla för inte förlora det.

Många språk i Babbel

Babbel har 14 olika språk att välja mellan b.la. engelska, turkiska, franska, spanska, tyska, danska, norska, italienska och indonesiska. Varje språkkurs på Babbel har mellan 2000 till 3000 ord du får lära dig. Du kan skräddarsy dina kurser efter nivå Nybörjare eller Förkunskaper och anpassa din utbildning efter tema och ämne som passar dig.  Ska du använda appen för att du ska resa, i jobbet, för familjen eller är du bara intresserad av ett lära dig något nytt? Man kan plugga in fraser och ord för just det ändamålet du själv önskar.

Appen är framtagen av professionella lingvister, språkexperter och lärare i samtliga språk appen erbjuder. För att få tillgång till allt material behöver man köpa ett abonnemang. Dock kan du bara ha ett språk per abonnemang men du kan testa en kurs innan du väljer att köpa den. Binder du dig till Babbel kommer du alltså inte kunna ha fri tillgång till de 14 olika språken utan endast de valda.

Priset varierar kraftigt: det kostar 95:- för 1 mån, 186:- för 3 mån, 312:- för 6 mån och 576:- för 1 år. Ettårs abonnemanget är cirka 50% billigare än om man köper för en månad – om man räknar med att man skulle köpa appen 12 månader i rad. 

I denna app kan du öva uttal med taligenkänning och du slår på din mikrofon. Med taluppfriskaren är det också lätta att gå tillbaka så att du inte tappar vad du har lärt dig. Du kan synka med flera enheter och kurserna kan laddas ner offline så du har tillgång till dem när du vill.

Babbel lär dig språkFörst får du lyssna och läsa kapitlets glosor plus se en bild till. Sen får du skriva rätt ord till bild med svensktext om vad motivet föreställer. Sen får du komplettera en dialog med glosorna du nyss lärt dig. T.ex. _____ Ella, how are you? Fyll i ”hello” på den understrukna raden. Meningen betyder på svenska ”hur mår du?” Under står sedan en notis att ordagrant är meningen ”Hej Ella, hur ÄR du? Efter det får man öva på glosorna om man inte skulle ha klarat dem.

Trodde i ärlighetens namn appen hette Babel – som i Babelstorn i Nya Testamentet, och inte Babbel som i att snacka. Det hade vart väldigt passande med Babelstorn. Gud såg människor bygga ett torn upp mot himlen och för att samlas tillsammans, för att förhindra bygget skapade han förvirring bland människorna och skapade olika språk så de inte kunde kommunicera och det är den bibliska förklaring till varför vi inte har ett gemensamt språk.  Så låt och oss tillsammans överskrida språkets gränser och lär dig ett nytt språk.

Lycka till! Удачи! Held og lykke! Bol şans! Bonne chance! Good luck!

Installera Babbel

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.