Slutsnokat på Instagram – följer funktionen är borta!

följer funktionen

Nu kan du inte längre snoka och övervaka vad dina vänner gör på Instagram. Detta efter att ”Följer” funktionen tagits bort.

Instagram lanserade sin ”följer” funktion år 2011. Funktionen gjorde det möjligt att se vad dina vänner och följare hade för sig på Instagram. Det gick att följa varje gilla-tryck, kommentar och vilka konton användarna börjat följa på Instagram.

Slipper obehagliga överraskningar

Många användare har inte ens vetat att de kan se andras aktiviteter på Instagram. Vissa användare har däremot använt funktionen flitigt för att snoka reda på vad andra har för sig på Instagram. Att följa andras aktivitet har dock lätt till vissa smärre missöden. Användare har gjort obehagliga och pinsamma upptäckter när de sett vad deras respektive eller familjemedlemmar gillat och kommenterat.

”Följer” funktionen har inte bara gjort det möjligt för dig som användare att snoka på andra användare. Det omvända har också gällt, de andra användarna har kunnat snoka precis lika mycket på dig och vad du haft för dig på Instagram.

Till en början var det tänkt att funktionen skulle göra att du som användare av Instagram skulle upptäckte nya konton att följa, genom att se vad dina vänner gillade. Detta kan användarna nu göra genom ”utforska” funktionen i stället. ”Utforska” funktionen i kombination med att ”följa” funktionen inte använts som det var tänkt av alla användare är orsaken till att Instagram nu har valt att ta bort ”följa” funktionen.

Användarna ser nu i stället enbart sin egen aktivitet på Instagram under fliken ”Aktivitet” och lika bra är kanske det. Aktiviteterna användarna ser är uppdelade i olika tidsintervall, exempelvis ”Igår” och ”Den här veckan”.

följer funktionen

Instagrams nya app Threads

Förutom förändringarna i Instagramappen händer det även annat inom företaget. För ett par veckor sedan lanserade Instagram sin nya meddelande app Threads. Läs mer om den nya appen Threads här.

 

Instagrams app hittar du via länkarna nedan

Instagram

Instagram

 

 

1 kommentar

  1. Vilken app rekommenderar ni istället för Instagram? Facebok eller annan? Hur kan jag vara säker jag inte dela med de jag inte tänkt?

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.