IMDb – film, TV och kändisinformation

abstract analog art camera
Photo by Skitterphoto on Pexels.com

IMDb är en mycket populär sida och app för TV, Film och kändisinformation. PÅ IMDb kan du bland annat se trailers, ta del av recensioner och lämna egna recensioner. PÅ IMDb ser du vilka betyg olika filmer och serier har fått.

netflix on an imac
Photo by cottonbro on Pexels.com

När jag ska välja vilken film jag ska se på Netflix eller börja kolla på en ny serie brukar jag alltid kolla på IMDb innan och läsa om filmen eller serien och framförallt kolla vilket betyg den har hos IMDb. IMDb hjälper dig att hitta bra och sevärda filmer och serier.

person in black and white striped socks lying on bed
Photo by Taryn Elliott on Pexels.com

Appen IMDb:

 • Få information om TV, filmer och kändisar
 • Se trailers
 • Ta del av betyg, betygsskala 1-10
 • Lämna betyg
 • Läsa recensioner
 • Lämna en recension
 • Få rekommendationer på program och filmer
 • Bevakningslista
 • Läs om skådespelarna som är med i filmen eller i serien
 • Topplista
 • Få aviseringar om bland annat senaste trailers
relaxed black woman watching laptop near dog on bed
Photo by Samson Katt on Pexels.com

Betyg på filmer och serier

PÅ IMDb kan du ta del av vad andra användare gett för betyg och recensioner. När du är inloggad på IMDb har även du möjlighet att lämna betyg och recensioner på filmer eller serier som du har tittat på. Betyget som finns på IMDb är ett viktat genomsnittsbetyg. Även om alla har olika smak vad gäller filmer och serier så brukar jag ändå titta efter betyg på filmer och serier på just IMDb. Jag tycker att det ofta går att lita på betygen på IMDb.

black and white labeled box
Photo by cottonbro on Pexels.com

Inspiration

Vet du inte vad du ska titta på härnäst kan du få inspiration på IMDb. IMDb är världens största filmsajt. Är du osäker på om en film eller serie är sevärd så kan du kolla vilket betyg den fått på IMDb och även läsa recensioner. Du kan även söka efter skådespelare och få information om denne och i vilka serier och filmer skådespelaren deltagit i. IMDb finns på språken engelska, spanska, tyska, franska, portugisiska, italienska, japanska, koreanska, kinesiska, turkiska och hindi.

couple love laptop typing
Photo by cottonbro on Pexels.com

Ladda ner appen idag och ge betyg på filmer och serier som du gillar och ta del av andras betyg och recensioner.

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.