Eurovision Song Contest – appen för årets musikfest

silhouette of dancing people inside club
Photo by Wendy Wei on Pexels.com

Inför årets stora musikfest kan du ladda ner appen Eurovision Song Contest. Den 14 maj är det dags för den 66.e upplagan av Eurovision Song Contest. Appen som har samma namn som tävlingen innehåller allt för dig som gillar Eurovision.

Sveriges bidrag till Eurovision Song Contest: Cornelia Jakobs – Hold Me Closer

Några funktioner i appen:

 • Nyheter
 • Rösta i appen
 • Hejaknapp som genererar applåder efter framträdandet
 • Nedräkning till tävlingarna börjar
 • Deltagarlista, samtliga, semifinal 1, semifinal 2 och finalen
 • Liveuppdateringar
 • Se alla resultat
 • Texterna till låtarna visas så att du kan sjunga med
 • Se bilder och videos från repetitionerna
 • Shop
 • Historik
 • Lyssna på samtliga bidrag
Förra årets vinnare var Italien med Måneskin och låten Zitti E Buoni 

Eurovision Song Contest

Tisdagen den 10 maj är det dags för semifinal 1 och på torsdagen den 12 maj är datumet för semifinal 2. I semifinal 2 får vi hålla tummarna för Sveriges bidrag. Årets upplaga av Eurovision Song Contest är den 66.e i ordningen och äger rum i Turin i Italien. Finalen äger rum på lördagen den 14 maj. I appen får du både nyheter, texter till låtarna så att du kan sjunga med från tv-soffan. Med appen kan du även rösta, få liveuppdateringar och mycket mer.

low angle photo of fireworks
Photo by rovenimages.com on Pexels.com

Appen förstärker din upplevelse av Eurovision Song Contest

Appen Eurovision Song Contest ger dig en bättre upplevelse av årets stora musikfest. Ladda ner appen och håll dig uppdaterad både inför och under Eurovision. Ta del av nyheter och annan information om länderna och bidragen som tävlar i årets Eurovision. I appen kan du även se bilder och videos från de pågående repetitionerna i Turin. Under tävlingarna kan du rösta på ditt favoritbidrag och få liveuppdateringar direkt i appen. I appen kan du även heja hemifrån. Det finns en hejaknapp och ju fler tryck på knappen ju mer applåder efter framträdandena.   

Appen har tidigare fått både ris och ros. Ladda ner appen och se vad du tycker. Blir du extra taggad på Eurovision och upplever du att du får en bättre upplevelse av Eurovision Song Contest.

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.