Soundcloud-appen – Kompakt, avskalad och smidig

Att föra över en av världens största onlinemusik- och ljudfilsdelnings-tjänster till app-format kan säkert göras på många olika sätt.
När Soundcloud bestämde sig för hur deras app skulle se ut så valde de dock att göra den så kompakt och användarvänlig som möjligt.

Allting faller på plats såsom sig bör och det är enkelt och intuitivt att hitta från en meny till en annan utan alltför mycket arbete.
Många paralleller finns också till den vanliga hemsidan men allting är noga anpassat till att istället fungera så smidigt som möjligt när du använder ditt pekfinger istället för tangentbord och mus.
Tag bara en så simpel sak som att den välkända ljudfils-visualiseringen nu snyggt själv scrollar från vänster till höger, allteftersom ljudfilen spelas upp.

Tråkigt nog så har känslan som vanligtvis infinner sig vid ett besök på hemsidan inte lyckats överföras till appen.
Det kan beskrivas som en blandning mellan nyfikenhet och upptäckarglädje, och förmodligen på grund av det kompakta och avskalade formatet, så får jag aldrig riktigt den glädjen när jag navigerar mig fram bland Soundcloud-appens alla olika funktioner och sidor.

Icke desto mindre finns det en lättåtkomlig ”record”-funktion i appen, som låter dig spela in vad du än känner för när du är ute och går.
Så länge din mobilmikrofon är hyfsat bra så är denna inspelningsmöjlighet en välkommen, smidig och kompakt funktion, likt appen själv!