8 enkla sätt att få mer Instagram följare och gillningar

Foto av Cristian Dina pu00e5 Pexels.com

Att få fler följare och gillningar på sociala medier verkar göra folk gladare, och förmodligen beror det på att man blir sedd och bekräftad av andra användare. Med hjälp av de här enkla tipsen ökar du dina chanser att bli mer synlig på Instagram.

Är du den av dina kompisar alltid får minst likes på den där ursnygga bilden du publicerar dagen efter den grymmaste festen ever? Bara lugn, vi på appar.se vet knepen som garanterar ökar dina chanser till fler followers och likes.

1. Fixa nischen
Personer som driver framgångsrika Instagramkonton tenderar att hålla sig till ett och samma tema. Det kan handla om en designer som postar glimtar av hur det ser ut bakom kulisserna inom modeindustrin, någon som reser jorden runt och plåtar unika miljöer eller en kändis som visar upp livet som framgångsrik sångerska. Utan en specifik nisch är det svårt att bli eftertraktad på Instagram. Se därför till att ta en funderare på vilken nisch som passar dig (och försök komma på en inriktning som är unik i sig själv).

2. Håll dig till ett schema
Det är väldigt viktigt för dina följare att veta när de kan förvänta sig en ny bild. Om du ska lyckas nå ut till potentiella följare måste du dagligen posta flera bilder, eftersom din publik förväntar sig det. Greja ett schema där du får en översikt på vilka tider under dagen du ska posta nya foton.

3. Var inte tråkig
En stor miss som är lätt att göra är att posta tråkiga bilder, för det skapar per automatik också ett tråkigt flöde. Dina följare vill underhållas, så undvik att lägga upp bilder av solnedgångar om och om igen. Variation är grund och botten i konsten att få en större publik på Instagram.

4. Använd intressanta hashtags …
Att använda sig av så kallade hashtags är det mest ultimata sättet för att få fler att vilja kolla in din senaste bild, och vilja komma tillbaka till ditt flöde. Grundregeln är att använda enkla hashtags för att fler lättare ska kunna söka och hitta just din bild. Vill man avancera sina taggar kan man göra dem unika genom att koppla dem till den nisch som sitt konto har, eller så kan man tagga ett visst projekt eller en kampanj som man stödjer.

5. … Men använd inte för många
Hashtags är ett perfekt tillvägagångssätt när du vill nå ut till nya människor som inte känner till ditt flöde sedan tidigare. Men det är också viktigt att ha i åtanke att taggarna måste vara relevanta till bilden du postar. Sedan bör du heller inte använda för många taggar, eftersom det skyltar med att du förmodligen är desperat efter likes.

6. Integrera med dina följare
Dina följare måste få veta att du ser dem. Det kan du göra genom att svara på deras kommentarer till dina bilder, eller gå in på deras profiler ibland och gilla deras bilder, eller lämna en kommentar.

7. Ta en bra bild
Det finns en anledning till varför professionella fotografer tenderar att ha så himla många följare på Instagram, och det beror på att de vet hur man tar en bra bild. De fotar en bild med mobilen lika genomtänkt och försiktigt som om de fotade med en superdyr systemkamera. Men du behöver inte vara ett proffs för att kunna hantera lite grunder i fotografering. Några bra grejer att fundera på när du ska ta en ny bild till ditt flöde är a) är det du ska ta kort på någonting som folk faktiskt vill se? b) har du hittat den perfekta vinkeln för kortet? c) är motivet i fokus? och d) mixas färgkombinationen i kortet på ett intressant sätt?

8. Redigera dina bilder
Ett bra tips är att investera i en bildredigeringsapp av kvalité, i stället för att använda dig av de filter och redigeringsverktyg som redan finns på Instagram. Apparna Afterlight, VSCO CAM och Snapseed är exempel på redigeringsappar som är värda prissumman.

Populära feeds på Instagram

1. Kendall Jenner
2. Adam Senatori
3. Jenna Kutcher
4. Justina Blakeney
5. Dirk Bakker