Nu kan du ångra köp på appar hos Apple

Nu kan du ångra köp på appar hos Apple, något som även kunnat göras tidigare, men under mer omständliga och krångliga förutsättningar. Men nu erbjuder man, i enlighet med lagen, 14 dagars ångerrätt efter ett betalt och genomfört köp. 

Apple har genom tidigare inte följt distansköplagen, som säger att  företag som sluter avtal med konsumenter på distans – typ via nätet, mobilen eller postorder – ska ge kunden 14 dagars ångerrätt. På Apple Store har den här lagen följts, men däremot inte på App Store. Varför man valt att förhålla sig till lagen i tal om Apple Store och inte App Store är oklart. Innan man valt att plötsligt erbjuda sina konsumenter ångerrätt på köp av appar, har det varit en riktig krånglig process att få sina pengar tillbaka och ens kunna kräva ångerrätt.

Fast nu har Apple valt att hålla sig till vad som gäller, sett till lagen, så köper du en app från dem har du alltså 14 dagar på dig att ångra ditt köp och därmed få tillbaka dina pengar. Du kan med andra ord köpa och hämta hem en app, använda den precis som vanligt, och ångra ditt köp inom 14 dagar innan appen tas bort från din mobil.

När du köpt en app får du ett kvitto på köpet som skickas till din mail. Om du vill ångra ett köp öppnat du mailet med kvittot i, klickar på länken som finns där och bekräftar att du vill ångra köpet. Apple kommer sedan betala ut den summa pengar du köpte appen för inom 5-7 arbetsdagar.

Ta dig vidare till Apple.