2-åring använde FaceTime och räddade sin mammas liv

I dag använder nästan alla internet, till och med tvååringar. Och kanske är det tur? För när Laura Toone i Tucson, USA, skulle sära på två hundar i bråk skadades hon så mycket att hon höll på att förlora medvetandet. Räddaren i nöden blev hennes son, Bentley, som använde appen FaceTime för att tillkalla hjälp. 

Laura Toone befann sig i sitt hem i Tucson, USA, där hon passade en hund som sedan attackerade familjens egna hund. När hon sedan ryckte in i ett försök att stoppa bråket, gick det inte riktigt som hon tänkt sig. Bråket mellan hundarna fortsatte och i stället för ett lyckligt slut blev det Laura själv som skadades, och fick fingrarna avbitna. Blodet forsade och hon trodde att hon skulle förlora medvetandet på grund av blodförlust. Hon bad sina 4-åriga döttrar dina 911, men de var skärrade och rädda för att röra vid sin mammas mobiltelefon som täcktes av hennes eget blod.

Räddaren i nöden blev hennes son, Bentley, som hämtade en disktrasa från köket som han torkade av den blodröda mobilen med. Sedan använde han appen FaceTime för att ringa sin mammas väninna, Connie Guerrero, som kunde ringa räddningstjänsten. När professionell hjälp anlände till platsen öppnade 2-årige Bentley dörren och faran var över.

Bentley, som tidigare använt appen för att busringa sin mammas kompisar, fick på riktigt användning av appen och räddade sin mammas liv.

Visste du att 57% av alla tvååringar använder internet? Dessutom använder 26% av dem internet varje dag – enligt en rapport från Svenskarna och internet som gjordes 2014.