Kalmar kommun lanserar skolapp för lättare kommunikation

Kalmar kommun lanserar nu en app som ska göra kommunikationen mellan skolorna, eleverna och familjer mycket smidigare. Appen innehåller bland annat nyhetsflöde direkt från skolan och elevschema för klasser. 

Sociala medier, teknik, internet och appar – ja, det är grejer som är en del av ungdomarnas vardag. Tonåringar idag är vana vid snabb och enkel kommunikation, något som Kalmar kommun hajat. De lanserar nu en #SkolAppKalmar i hopp om att effektivisera kommunikationen mellan kommunens samtliga skolor, elever och familjer.

– Föräldrar har behov av att på ett enkelt och smidigt sätt kunna få tag i information från den eller de skolor som deras barn går i. Elever vill veta saker snabbt om skoldagen. Därför finns matsedel, schema och massor av annan information samlad, berättar Mats Linde, förvaltningschef på barn- och ungdomsförvaltningen.

En av kommunens skolor, Kalmarsundsskolan, fick idén att skapa en unik skolapp för sin skola som skulle innehålla sådan information som efterfrågas av föräldrar och elever.

– Vi valde att göra appen större än så, en app för samtliga skolor inom Kalmar kommuns skolväsende, berättar Åke Gustafsson, planeringssekreterare på barn- och ungdomsförvaltningen.

– Vi ser verkligen nyttan för eleverna att enkelt ha koll på schema och aktiviteter. Och även för föräldrarna kommer det att underlätta att ha allt på ett och samma ställa.

Appen innehåller ett nyhetsflöde direkt från skolan, elevschema för klasser, lovdagar och läsårstider, skolans egen kalender med vad som händer, sjukanmälan via appen samt kontaktinformation till skola och personal. Appen finns nu att ladda ner för iPhone och Android-telefoner.

Observera att bilden tillhörande den här artikeln inte har någon koppling till den information som anges i texten, och att artikeln baseras på ett pressmeddelande från Kalmar kommun, som går att läsa här.