Stockholms museer lanserar gemensam app

85 museer och konsthallar i Stockholmsområdet har gått ihop och lanserar en ny gratis applikation.

Appen innehåller förutom kort information om varje museum flera filter baserat på närhet, öppettider i realtid och ämnesområde. Man kan också välja att visa vilka museer som är anpassade för funktionshindrade, har café eller anordnar barnaktiviteter.

– Stockholms museer, slott och konsthallar ger upplevelser i världsklass och det finns en otrolig bredd och variation bland oss. Vi har miljontals besök varje år och tillsammans utgör vi en enorm kraft, säger Lisa Rosén, ordförande i föreningen Stockholms museiinformatörer, som gärna ser att museerna samarbetar mer i framtiden.

– Både besökare och museer tror jag tjänar på mer av liknande samarbete och insikten att vi kompletterar istället för konkurrerar med varandra.

Applikationen Stockholms museer finns att ladda ner ifrån App Store och Google Play och går att använda utan internetuppkoppling när den väl är nedladdad.

Observera att den här artikeln baseras på ett pressmeddelande från föreningen Stockholms Museiinformatörer.