Molly Rustas om succéappen Bikini Fit

Det är vid den här tiden på året som många går bananas träningsmässigt inför sommaren, ändå finns det en del som inte riktigt vet hur de ska få till den där läckra bikinikroppen. Ingen fara. Med appen Bikini Fit, skapad av bloggaren Molly Rustas och David Seisay, kan du komma i form för beachen på nolltid. 

Våren är officiellt här och i skrivande stund står nog många på gymmens alla löpband och svettas så gott det bara går – vissa mer träningsnarkomaner än andra. Det är nu en del tränar för att komma i form för beach 2015. Fast hur fixar du egentligen den där snygga bikinikroppen? Tja, det vet livsstils- och hälsobloggaren Molly Rustas.

– Ett hett tips är att faktiskt testa Bikini Fit, det är en app som jag skapat tillsammans med David Seisay, som är personlig tränare. Sedan lanseringen för över ett år sedan, då den hamnade på första plats på Appstores topplista i Sverige, har den bara blivit ännu mer populär.

– Responsen har varit fantastisk och appen har hjälpt många att nå sina mål, säger 24-åriga Molly Rustas.

Bra samarbete 

Det var under en vanlig dag på gymmet för över ett år sedan som den före detta rapartisten, David Seisay, kom fram till Molly och föreslog ett samarbete. Han ville träna Molly i fyra veckor och under tiden skulle hon blogga om hur träningen gick.

– Det blev vårt första samarbete, förklarar Molly.

– Sedan kom vi på idén om att skapa en träningsapp. Då satte vi oss ner, diskuterade och kom fram till att det fanns väldigt få bra träningsappar här i Sverige. Och framförallt så hade ingen bloggare tillsammans med en personlig tränare gjort något liknande samarbete ihop, vilket gjorde att vi helt enkelt satte bollen i rullning.

Resultatet blev appen Bikini Fit, som i stort sett är som användarens egna personliga tränare. Det är helt perfekt för någon som inte har särskilt bra självdisciplin och behöver hjälp på traven.

Olika muskelfokus 

Bikini Fit innehåller en introduktionsfilm samt fyra olika videos, eller circuits som de också kallas, alla med olika övningar för olika muskelgrupper. Det är cirkelpass där varje video går igenom fem övningar för en specifik kroppsdel.

– I varje klipp instrueras användaren om hur övningarna ska genomföras. Alla övningar ger magiska resultat och det märker appens användare.

Klippen i appen fokuserar mycket på mage, rumpa, rygg och bröst. Fast triceps, axlar, insida lår och baksida lår är muskelgrupper som också tränas igenom ordentligt. Varje video är ett träningspass där du gör 2-3 repetitioner av varje övning i klippet, beroende på hur vältränad du är. Det är viktigt att du har tempo i övningarna, samtidigt som du fokuserar på tekniken.

– Testa att köra det här i fyra veckor, så lovar jag dig grymma resultat i samband med bra kost, säger Molly.

Appens succé har gjort att ni numera håller i pass med samma namn, berätta mer om det!

– Jag och David påbörjade gruppträningspass i och med att appen blev en sådan succé. Just nu är vi mitt uppe i en Bikini Fit termin. Det innebär att man får träna med oss i sju veckor, två dagar i veckan, få kostupplägg och personlig rådgivning. I och med att vi är mitt uppe i en termin innebär det mycket träning för min del, eftersom jag är där och tränar med alla tre grupper, alltså sex pass i veckan. Annars brukar jag dela upp träningen så att jag tar en promenad på morgonen och sedan kör ett styrkepass på gymmet på kvällen.

Ladda ner Bikini Fit!

DSC_5389DSC_5373
Observera att bilderna är Molly Rustas privata. Vill du läsa mer om eller av henne? Kolla in hennes blogg!