Bodyweight träningsapp – en svensk succé på iTunes

Det svenska företaget Bodyweight har lanserat en träningsapp på iTunes som nu laddas ner av träningsentusiaster över hela världen.

Bodyweight är ett svenskt företag vars huvudnäring är försäljning av träningsprodukter. Som komplement till sina produkter har de lanserat en helt ny träningsapp på iTunes.

– Vi märkte tidigt att behovet för en sådan här app fanns, för trots det stora utbudet av träningsappar, så fanns ingen som både visade filmer på övningarna, hade färdiga program och gav möjligheten att skapa egna pass, säger Anna-Maria Båth, en av grundarna till Bodyweight AB i en kommentar.

Övningarna som finns på Bodyweightappen är övningar för bandträning där kroppsvikten används som motvikt, en träningsform som växer allt mer.

– Anledningen till att appen har haft så många nedladdningar beror antagligen på att intresset för funktionell träning växer världen över. Även om vi inte sålt några band utomlands så finns ju liknande märken på marknaden och appen fungerar ju oavsett märke på träningsprodukten.

Antalet mobilapplikationer för träning ökar kraftigt. Apparna är tänkta att peppa och på olika sätt hjälpa den som tränar. Funktionerna kan vara att påminna att det är dags att träna, logga utförda pass, ge träningsprogram, visa bilder och videos på hur man tränar.

Bodyweight AB är ett svenskt bolag som bildats och drivs av Kennet och Anna-Maria Båth, deras app finns för gratis nedladdning på iTunes. Med hjälp av appen kan man titta på filmer, se bilder och läsa text om hur olika övningar ska utföras. Det finns även möjlighet att följa färdiga eller skapa egna pass.