Träningsappen Endomondo såld för 700 miljoner

Endomondo, den enormt populära träningsappen, har bytt ägare och sålts till ett amerikanskt bolag. 

Det nordiska it-bolaget Endomondo, som låter sina användare spåra rutter, spara statistik och dela sin träning – har nu sålts. Appens nya ägare är numera amerikanska Under Armour, som gjorde ett rejält kap för hela 85 miljoner dollar, vilket motsvarar 700 miljoner svenska kronor.

– Endomondo har hjälpt otroligt många människor att hitta glädjen i motion, och som en del av Under Armour kan vi nå ut till ännu fler människor på ett globalt plan, säger direktören och grundaren Mette Lykke i en kommentar.

Smartphoneappen lanserades 2007 och har i dag nära 20 miljoner användare runt om i världen. Med dess nya ägare, ett ledande bolag som tillverkar sportkläder och tillbehör, kommer man kunna ha resurserna för att förbättra appen och få den att bli tillgänglig för fler.

Endomondo finns att ladda ner i AppStore och GooglePlay.