ASICS köper Runkeeper

ASICS köper den populära motionsappen Runkeeper som är världsledande i sitt slag. Med hjälp av GPS:en i mobilen mäter Runkeeper hur långt och hur snabbt man sprungit, och med Runkeepers hjälp kan man sätta upp egna mål och få en god överblick över sin träning.

Runkeeper, med moderbolaget Fitnesskeeper, grundades 2008 och har över 40 miljoner användare över hela världen. Appen låter dig spåra och registrera aktiviteter som löpning, promenader och cykling genom GPS:en på din smartphone. Du kan hålla koll på hur långt du sprungit och vilket tempo du håll under joggingturen, dessutom får du tillgång till funktioner där du kan dokumentera din träning. På så vis har du alltid stenkoll på vart du befinner dig i din träning och träna mot dina uppsatta mål.

Fitness tracking på app-marknaden förväntas växa i samband med ökad hälsomedvetenhet hos konsumenterna, tillväxten av smartphone-marknaden i världen och främjandet av bärbar teknik. ASICS, som är ett ledande företag inom ramen för tillverkning av löparskor, köper nu den populära motionsappen. Man tror sig kunna förbättra appen och dess funktioner med hjälp av ASICS  tekniska kompetens inom tillverkningsindustrin. Det kommer höja företagets (och appens) värde. Genom att ASICS köper Runkeeper kommer man dessutom att kunna etablera en till marknadsföringskanal som utnyttjar användardata inklusive fitness- information och få en digital utvecklingsplattform som leds av en ledningsgrupp med omfattande erfarenheter på detta område.

Om ASICS

Anima Sana In Corpore Sano, betyder “en sund själ i en sund kropp.” Det är en gammal latinsk fras som ASICS namn härstammar från och är fortfarande den grundläggande plattform som varumärket bygger på. Företaget startades i Kobe, Japan, 1949 av Kihachiro Onitsuka och är nu en ledande designer och tillverkare av löparskor, liksom andra sportskor, kläder och tillbehör. För mer information besök gärna ASICS Sveriges webbsida.

Runkeeper finns att ladda ner gratis på App store och Google Play.

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.