Så gör du karriär på Youtube med rätt appar

Vill du ha en digital karriär på Youtube, tjäna pengar och vara din egna chef? Så här gör du karriär på Youtube med rätt appar.

Du behöver inte bara rätt appar och verktyg för att skapa din alldeles egna karriär på Youtube, du behöver dessutom konkreta tips om hur du faktiskt ska gå tillväga. Därför att vi samlat en rad råd som kan vara värdefulla att ha på vägen.

Jobba smart

En del i att jobba smart är att få ut det mesta av tiden, något du knappast får när hjärnan håller på att koka över. Därför gäller det också att våga stänga av ibland. Ladda dina batterier och våga planera in egentid vid sidan av cyberspace.

En sak i taget

Är du drottningen av multitasking som svarar i telefon samtidigt som du redigerar en video och svarar på kommentarer? Stopp! Hoppa inte mellan olika saker. Håll dig till din att-göra-lista. Ha som regel att fokusera på en sak i taget.

Skanna innehållet

Var noga med vad du lägger ut och vad dina videor innehåller för information. Fundera på vad du kommunicerar till dina tittare. Du kan snabbt tappa respekt hos flöjlarna om du säger något opassande eller olämpligt. Dubbelkolla alltid innehållet innan du publicerar.

Sätt upp mål

Fler prenumeranter eller bättre utrustning? Med mål tar du dig framåt i karriären. Skriver målet, sätt en deadline och skriv ner hur du ska nå det. Påminn dig själv om målet ofta och börja agera mot det!

Starta företag 

När du tjänar pengar på dina videor behöver du ha ett eget företag för att kunna ta ut lön. Är du inte myndig behöver du målsmans tillstånd, men är du över 18 år kan du på egen hand börja driva eget.

Tjäna pengar 

Det finns massor av olika forum du kan ansluta din kanal till som ger dig belöning i form av pengar för ditt hårda arbete. Avsätt tid att koppla kanalen till intäktskällorna, som att visa annonser i alla dina klipp. Ditt företagskonto kan du sedan

Nätverka

För att bygga upp ett bra nätverk, fråga dig vad du har i dag och vad du behöver i morgon. Då är det lättare att kika efter sådana personer på events, online eller via kompisars kompisar. Föreslå en fika? Kanske kan ni hitta ett samarbete tillsammans?

Är du rätt utrustad?

Om du ska bli ett proffs på Youtube behöver du verktyg för videoredigering och det finns många att välja bland i appdjungeln. Men några av de bästa apparna är bland annat Youtube Capture, iMovie och Pinnacle Studio.

Din ultimata checklista för en YouTube-karriär:

  • Underhåll dina följare. Variera innehållet på din kanal så att tittarna inte tröttnar. Publicera videor de gillar, men gör klipp du själv tycker om.

  • Håll intresset uppe. Hitta nya teman eller ämnen att göra videor om. Se till att tittarna alltid är engagerade.

  • Stå upp för dig själv. Lägg inte vikt vid näthat och negativitet. Var dig själv. Det gynnar dig och du blir stadigare på dina egna ben.

  • Ha rutiner. Strukturera din vardag. Hitta en bra balans mellan jobb, plugg och fritid – så att du orkar hålla ett jämnt tempo.

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.