Bjud hem till middag med AirDine

Bjud hem till middag med AirDine. Den sociala appen parar ihop hemmakockar med gäster och har nu lanserats stort i Sverige.

AirDine  parar ihop hemmakockar med gäster. Den har testats sedan i höstas och finns nu att ladda ner både för iPhone och Android. Till att börja med så lanseras den i de tre svenska huvudstäderna.

– Den kommer marknadsföras där, men det finns inga begränsningar mot att använda den i hela Sverige. Vill någon arrangera en middag och bjuda in gäster så går det bra, säger Jonas Järvmarker på Avenyfamiljen som ligger bakom AirDine och dessutom driver flera krogar i Göteborg.

Reglerna är enkla. Som hemmakock registrerar man sig och beskriver sig själv och vad man bjuder på. Priset sätter man själv. Alkohol får man inte sälja. Gäster registrerar sig på samma sätt. Efter middagen så kan både värden och gästen sätta betyg på varandra.

Så långt fungerar det exakt som andra delningssajter som AirBnb och Uber. Betalningen administreras av AirDine som tar ut en avgift. Alla värdar måste godkänna användarvillkoren som är mycket tydliga i att man ska följa gällande lagstiftning. Det är också tydligt att det handlar om hobbyverksamhet.

– Vi är väldigt pålästa vad gäller svenska regler och lagar. När vi lanserar den utomlands så står väldigt tydligt att man måste följa lagarna i respektive land, säger Järvmarker.

AirDine är en social tjänst som parar ihop människor som inte känner varandra innan. Det riktigt spännande blir förstås när det uppstår oväntade möten och uppmuntra rörelser mellan stadsdelar.

Än så länge måste man ha ett svenskt iTunes-konto för att kunna ladda ner appen. Det innebär att en utländsk gäst måste boka via en person med svenskt abonnemang.

– Under året så ska den bli tillgänglig även utomlands. Då blir tjänsten mer fullständig och man kan boka in sig på middagar när man är ute och reser vilket såklart blir väldigt spännande, säger Järvmarker.

Ladda ner appen till iOS genom att klicka här!

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.