Nu lanseras Unikum även för gymnasiet

Redan tidigare har ett antal utvalda gymnasieskolor varit igång, och nu öppnas Unikum Gymnasium upp även för andra kommuner som vill ersätta sina traditionella lärplattformar. Sedan tidigare har nästan 1 miljon användare i Sverige tillgång till Unikum i flera tusen förskolor och grundskolor.

Mobiler och pekplattor har börjat bli vardag i svenska gymnasier. Som en följd av detta har vart och varannat gymnasium även börjat använda molntjänster som t ex Google eller Office365. Det är här den mobila lärportalen Unikum Gymnasium kommer in, genom att komplettera tjänster från Google och Microsoft med det som krävs för att kunna följa Skolinspektionens och Skolverkets riktlinjer för gymnasiet.

– Det funkar så smidigt och effektivt med Google Apps for Education (GAFE) i kombination med Unikum, säger Annelie Lanngren, lärare på Partille gymnasium som är den första kommunen som kommit igång med Unikum Gymnasium.

En del av Unikum Gymnasium är den nationella Skolbanken som innehåller över 200 000 pedagogiska planeringar och delas av lärare över hela landet. En annan del är Unikum Stödinsatser som hanterar extra anpassningar och åtgärdsprogram enligt Skolverkets allmänna råd. Unikum är Sveriges största webbverktyg för samarbete mellan barn, pedagoger och föräldrar kring mål, planer, dokumentation och kvalitet i förskola och skola. Unikums idé är att stödja ett unikt lärande för alla unika barn.

I Unikum finns barnets/elevens dokumentation samlad vilket ger en röd tråd kring lärprocessen hela vägen från förskolan, mellan pedagoger och skolor till gymnasiet – med smarta övergångar mellan stadierna. På så vis underlättas ett systematiskt och kontinuerligt arbete med att utveckla kvaliteten i förskolor och skolor i hela kommunen. Allt kopplat till läroplanerna för förskola, grundskola och gymnasium. Dessutom är det jättelätt att lägga in uppgifter med text, bild länkar och inlämningsdatum. Det är ännu enklare att sedan dela med klassen eller enstaka elever.

Unikum gymnasium ger dig … 

  • Smart arbete med inlämning och uppgifter.
  • Stödjer formativa arbetssätt.
  • Smidigt och säkert kring stödinsatser.
  • Smidigt samarbete kring elevens lärande.
  • Kompletterar GAFE och Office365.
  • Fungerar på plattor, datorer och mobiler.

Ladda ner Unikum på App Store eller Google Play.

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.