Från Tinder-matchning till känt Instagrampar

Att träna med sin partner kan ge både kroppen och förhållandet en kick. Amanda Wallander och Jesper Lekland, ett känt Instagrampar, driver kontot dreamteam.fitness och brinner för träning, och visar det i sitt flöde. 

Att träna ihop med sin partner kan vara både bra och dåligt. För en del ger det en otrolig boost att träna tillsammans, andra blir bara irriterade och stressade av att behöva anpassa sig till någon. Det är bra att hålla kroppen i form, men ännu bättre om man kan hitta formen tillsammans. Träning är ett utmärkt sätt att tillbringa tid ihop samtidigt som man skakar av sig vardagens stress och press, en runda i spåret eller en omgång med hantlarna i gymmet kan ge lyft åt er relation.

Läs också: Relationsexperten: ”Så dejtar du med rätt appar”

För ett Instagrampar som Amanda Wallander, 22, och Jesper Lekland, 25, är partärning en del av vardagen. De har hittat en hållbar rutin som fungerar i kombination med både jobb och studier. En vanlig dag börjar med att klockan ringer 05.30 och då beger de sig till gymmet. De föredrar nämligen att träna på morgonen när gymmet nästan är tomt.

– Skulle vi mot förmodan inte orka ta oss upp så tränar vi på kvällen efter jobb och skola, förklarar dem, och tillägger att de tränar mellan fyra till fem gånger i veckan.

aa
(Foto av Alexandra Viktorsson) Amanda och Jespers kärlekshistoria startade på Tinder.

Träffades på Tinder 

Jesper matchade med Amanda på Tinder – och det var där kärlekssagan började. De hade pratat med varandra på sms i en vecka när de för första gången träffades ute på krogen. Tre månader senare flyttade de ihop.

– Vi fastnade direkt för varandra och vi hade samma intressen, värderingar och tankesätt. Sedan dess har det varit vi mot världen, berättar Jesper.

Deras romantiska historia har uppmärksammats världen över, och kärlekskarusellen fick spridning i samband med att de för drygt ett halvår sedan startade instagram-kontot dreamteam.fitness ihop. Över 57 000 följer dagligen deras flöde som fylls med inspirerande bilder när de tränar tillsammans, och såklart dyker det upp en och annan bild med pussar och gnistrande blickar.

– Det var våra kompisar som tyckte att vi skulle starta ett inspirerande konto då de själva följde några kända instagrampar och tyckte att vi kunde mäta oss med dem, menar Amanda.

– Vi skrattade lite och tyckte att det skulle kunna vara en kul grej eftersom vi båda gillar att träna, och vi tyckte att det skulle vara ett bra sätt att motivera oss själva på.

Att de som instagrampar med ett populärt konto skulle växa och bli så pass stort hade de aldrig kunnat föreställa sig. I dag lägger de ner flera timmar i veckan på att samla in material i form av bilder, korta videos och att komma på nya parövningar. Som ett komplement till instagram-kontot har de nu också en blogg som går under samma namn.

– Oftast försöker vi samla in så mycket material som möjligt åt gången så att vi har till ett tag framöver, säger Jesper, och förklarar att de alltid har med kameran till gymmet så de kan blogga om träningen.

– Bloggen är så pass ny för oss båda att vi inte direkt har fått in någon rutin på det än. Vi jobbar på det och hoppas att vi kan få mer tid att ägna åt det i framtiden.

Copy of dreamteam-19
(Foto av Johan Mörlin) Att träna ihop är ett gemensamt intresse för Amanda och Jesper.

Träningen ett gemensamt intresse

För Amanda och Jesper är träningen ett gemensamt intresse, och enligt dem är det bästa med parträning att få jobba mot ett gemensamt mål och hjälpa varandra att ta sig dit.

– Det är fantastiskt att se de framsteg som man gör både tillsammans men också individuellt. Det är även mycket lättare att hålla igång motivationen när man tränar tillsammans. Skulle en av oss känna sig mindre motiverad, så finns den andra där och peppar en, säger Amanda.

– Man blir inte bara själv fysiskt starkare utan ens förhållande blir även starkare när man tvingas kämpa mot ett gemensamt mål ihop. Man kommer varandra mycket närmre när man delar ett intresse.

Ni taggar större delen av era inlägg med #traintogetherstaytogether – är det så att man får en starkare relation till sin partner om man tränar tillsammans? 

Jesper: Ja, det är vårt motto! Vi tror på att det stärker ett förhållande om man delar ett intresse. Det kan vara vad som helst egentligen, men i vårt fall är det träning.

Amanda: Det finns inget bättre än att göra det man älskar mest, tillsammans med den man älskar mest. Det gör att man kommer varandra närmre och lär känna fler sidor av varandra.

”Det finns inget bättre än att göra det man älskar mest, tillsammans med den man älskar mest”

Har ni några tips till andra par som tränar ihop?

Jesper: Rent spontant skulle vi säga att man ska vara varandras coacher. Man hjälper sin partner att sätta upp ett mål och ser sedan till att hejja och motivera fram sin respektive. Fördelen med att vara två personer är också att det effektivt blir dubbelt så stor chans att någon av er är på bra humör och taggad på träning, då är det ditt ansvar att se till att detta smittar av sig på din partner och att ni båda två kan ge järnet!

Amanda: Just det sistnämnda har nog varit den största skillnaden för oss. Det är verkligen så mycket enklare att orka med ett pass om ens partner är på bra humör och peppar en! Man känner dessutom en undermedveten skyldighet, om någon av oss skulle skippa ett pass vet vi om att sannolikheten ökar att den andra och struntar i sitt och man vill ju inte dra ned sin partner!

Om Amanda och Jesper

Namn: Amanda Wallander och Jesper Lekland

Ålder: 25 och 22 år

Bor: Stockholm

Aktuell: Med bloggen dreamteamfitness.se och det populära instagram-kontot med samma namn (dreamteam.fitness)

 

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.