Så här gör du för att avsluta prenumeration på Google Play och App Store

prenumeration
avsluta prenumeration av appar

Avsluta prenumeration av appar som du inte längre använder. Dras det pengar från massa olika appar, spel och abonnemang som du inte har koll på? Här kan du se hur du stänger av dina abonnemang. Skärmbilderna är från min Android telefonen på Google Play men det är i princip samma sak på båda. Hopps det är till hjälp!

Google Play

Öppna Google Play och tryck på ikonen på med din initial av ditt namn på. Efter det så väljer du alternativet Betalningar och Prenumerationer. När du gjort det så trycker du på Prenumerationer. När du hittat det du vill avsluta trycker du på den och väljer alternativet Säg Upp Prenumerationen.

App Store

För att säga upp en prenumeration på App Store öppnar du appen och gå in på Inställningar. Tryck sedan på Ditt Namn och efter det på Prenumerationer. Välj sedan det som du vill avsluta med alternativet Avbryt Prenumeration. Om Avbryt inte visas som alternativ har det redan blivit avslutat.

Kolla på bildspelet för att se alla steg

Vanliga problem med att avsluta

Ett fel som många gör är att gå in i själva apparna för att försöka avsluta prenumerationerna. Oftast är det inte möjligt utan måste göras via ditt konto, som i beskrivningen under rubrikerna Google Play och App Store. Se också alltid till att kolla att du är inlogga på rätt konto till dina appar. Efter att du har sagt upp abonnemanget kommer du fortfarande kunna använda appen den period du har betalt för. Om du har en app där du betalat 1år för din prenumeration istället för månadsvis så har du kvar det resten av perioden av året. Men det förnyas inte efter det.

Du kan radera en app, men om du inte avslutat prenumerationen så dras det ändå pengar från dig. Om du inte hittar en prenumeration kan det beror på att du har tecknat den direkt med leverantören. Jag har exempelvis gjort det på Netflix och Spotify, så även om jag har apparna i min telefon så dras inte pengarna från mitt google konto. Vi på appar hoppas att denna guide till hur du avslutar prenumerationer i mobilen har hjälpt dig!

Om du älskar spel spana in Google Play Pass

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.