Testar att se på bio hemma med Preimer Access på Disney+

photo of a woman eating popcorn at a movie theater
Photo by cottonbro on Pexels.com

Ser på filmer hemma samtidigt som de släpps på bio med Preimer Access. Läs min recension av Cruella, Black Widow, Mulan, Jungle Cruise och Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings!

Det här är Preimer Access

Samma dag som filmerna har bio premiär så kan du med premier access så blir de tillgängliga på Disney plus att köpa. Du behöver inte längre ta dig till bio salongen för att se filmer utan kan njuta av det skönt hemifrån. Som ni märker har jag gått och köpt mig en del filmer sen funktionen kom till Disney Plus. Och jag älskar det. Ser fler filmer än jag skulle ha gjort på jag skulle gått på bio. Det är mycket billigare än bio biljetter. Samt att ag kan se om filmen hur många gånger jag vill. Som film älskare så kommer jag alltid uppskatta att gå på bio, det lär inte förändras, för mig är det en upplevelse. Men Premier Access är verkligen toppen!

board cinema cinematography clapper board
Photo by Pixabay on Pexels.com

Så bra var filmerna

Cruella, Black Widow, Mulan, Jungle Cruise och Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Så vi är på det klara med det här, jag är ingen filmrecensent utan bara en vanlig film älskare. Så här kommer de filmer jag köpt och titta sett på Disney+ med Preimer Access. Stjärnornas rating är på så bra som jag själv tycker att det var. Måste säga att alla har varit värd att se även om Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings är den som var bäst!


Cruella

Betyg: 4.5 av 5.
Emma Ston i den ikoniska rollen som Cruella De Vil

Om filmen

Filmen Cruella låter dig se berättelsen om en av de största skurna från hennes perspektiv. Historien ger ett nytt ljus över varför hon blev rebelliska, eleganta och hämndlystna Cruella De Vill. Den utspelar sig i 1970 talets London med ikonisk punkrock musik och kostymer från eran. Huvudrollen Cruella spelas av skådespelerskan Emma Stone. I övriga roller: Emma Thompson, Paul Walter, Joel Fry och Mark Strong. Regisserad av Craig Gillespie.

Min recension

Älskar atmosfären i den här filmen, det är något visst med kostymfilmer och Emma Stone är fantastisk i rollen som Cruella. Filmen är bra gjord och riktigt duktiga skådisar rakt igenom. Tänker lite på den här debatten som har dykt upp kring att göra “skurkar mer likebel” om de är rätt eller fel. Och till viss del håller jag med om att det kan vara problematiskt. Jag var själv rädd för Cruella De vill som lite när hon kidnappade dalmatinerna för att göra päls. Men i den här historien om henne så gör det ett “redemption arc” om att de aldrig var så. Men åt andra sidan så är filmen helt fantastiskt, så det gör mig inte så mycket. Du bör absolut se den!


Black Widow

Betyg: 4 av 5.
Scarlett Johansson är tillbaka som Black Widow

Om filmen

Marvels älskade karaktär Black Widow har äntligen fått en egen film. Här får vi följa Natasja Romanova som gör upp med sitt mörka förflutna som spion och blir förföljd av en organisation som inte skyr några medel för att stoppa henne. Filmen utspelar sig innan Black Widow blev en del av Avengers. Huvudrollen Black Widow spelas av skådespelerskan Scarlett Johansson. I övriga roller: Florence Pugh, David Harbour och Rachel Weis. Regisserad av Cate Shortland.

Min recension

Bättre sent än aldrig att Black Widow äntligen fick sin film. Ska inte spoila, dock håller nog alla som sett Avengers filmer med om att det verkligen, ja verkligen, var försent. Här utforskas hennes historia om hur hon tvingades bli en Black Widow och den fruktansvärda träning de gick igenom i The Red Room. Black Widow Program var en sovjetisk-ryskt träningsprogram där de tar unga flickor och tränar dem i ett elit spionprogram. Scarlett Johansson är som alltid lysande och filmen ger ett helt nytt djup till hennes ikoniska karaktär.


Mulan

Betyg: 3 av 5.
I Disneys live action film spelas Mulan av Liu Yifei

Om filmen

Filem Mulan blåser nytt liv i den episka sagan om Kinas legendariska krigare. När kejsaren av Kina utfärdar ett påbud om att en man från varje familj måste ta värvning i den kejserliga armén för att försvara landet tar Hua Mulan sin sjuke fars plats. Mulan gör det genom att utger sig för att vara man och kallar sig Hua Jun. Huvudrollen Mulan spela av
Liu Yifei. I övriga roller: Donnie Yen, Gong Li och Jet Li. Regisserad av Niki Caro.

Min recension

Mulan var en av mina favorit filmer som barn och jag är besviken. Visuellt är filmen väl gjord och själva storyn kommer fram fint. Men jag älskade musiken i tecknade Mulan och nu är det är ingen musikal. Sen så är Mulans drake Mushu inte med alls. Så två element som jag verkligen älskade inte med. Det gör storyn starkare, men det tar bort de lättsamma och värmen. Det blir för seriös för min smak, när det ändå ska vara en Disney film. Det är anledningen till mitt låga betyg mot de andra filmerna. Särskilt eftersom Disney på senare tid har gjort så många bra tolkningar av klassiska och tecknade musikaler. Så jag vet att de kan bättre!


Jungle Cruise

Betyg: 4 av 5.
Se den fantastiska duon Dwayne Johnson och Emily Blunt i Jungle Cruise

Om filmen

Följ den djärva upptäcktsresande dr Lily Houghton och hennes bror när de reser till Amazonas. Lily drömmer om att hitta ett urgammalt träd med ojämförliga helande kraften, för att förändra läkarvetenskapens framtid. För att lyckas med det så anlitar hon den tvivelaktiga guden Frank att guida henne längs floden på en farlig och oförglömlig resa. Lily spelas av skådespelerska Emily Blunt och Frank spelas av skådespelaren Dwayne Johnson. I övriga roller: Edgar Ramirez, Jack Whitehall och Jesse Plemons. Regisserad av Jaume Collet-Serra.

Min recension

Tycker om båda skådisarna väldigt mycket var för sig sen innan. Både Dwayne Johnson och Emily Blunt är lysande och tillsammans och filmen blir fantastisk. Själva känslan av filmen ger mig samma vibe som Pirates Of The Caribbean och Indiana Jones samt en släng av Atlantis. Måste också slå ett slag för skurken i filmen. Känns som det är första gången jag ser live action med en skurk som känns totalt som en seriefigur. Helt over the top. Den är fartfylld och rolig samt väldigt estiskt välgjord. En härlig äventyrs film med karisma och charm!


Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Betyg: 5 av 5.
Marvels nya superhjälte Shang-Chi spelas av Simu Liu

Om filmen

I Marvel Studios Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings måste huvudpersonen Shang-Chi att konfrontera sitt förflutna. Redan som mycket ung tränades Shang-Chi av sin hårde far till att bli lönnmördare. Han har sedan dess lämnat sitt förflutna bakom sig och försökt bygga upp ett normalt liv i USA, men blir mot sin vilja åter indragen i faderns grymma värld. Huvudrollen Shang-Chi spela av Simu Liu. I övriga roller: Awkwafina, Meng’er Zhang och Fala Chen. Regisserad av Destin Daniel Cretton.

Min recension

Jag såg faktiskt Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings först på bio. Och den är riktigt grym! Den har samma stil som Black Panther och Dr Strange. Den är helt i Marvels anda när de kommer till stil, humor och action. Så sjukt bra, för alla Marvel fans där ute det här ett måste att se. Helt klart bästa nya filmen jag sett i år! Jag vet inte om jag var ensam om att vara orolig över hur MCU skulle bli efter End Game. Men efter den här filmen och serien WandaVision så är jag mer taggad på Marvel än någonsin!


Har ni läsare sett några filmer, de här eller andra, med Preimer Access på Disney Plus? Lämna gärna en kommentar här under!

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.disney.disneyplus&hl=sv&gl=US

https://apps.apple.com/se/app/disney/id1446075923

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.