Vinterfåglar inpå knuten – räkna hur många fåglar du har på tomten

a great tit bird perched on a bird feeder
Photo by John Thorne on Pexels.com

I helgen startar Vinterfåglar in på Knuten för alla som vill delta och räkna hur många fåglar du har på tomten. 

nature bird cute wildlife
Photo by Pixabay on Pexels.com

Räkna hur många fåglar du har 

Runt om i hela Sverige räknar folk sina vinterfåglar de har inpå knuten. De senaste åren har runt 20 000 personer, föreningar och skolklasser deltagit. Detta gör att man bidrar till att underlätta att se hur många arter och antal som finns. Alla kan vara med och det är roligt att räkna hur många fåglar man har. Hjälp till och rapportera hur många bevingade matgäster du har vid ditt fågelbord.

28-31 januari 2022

Under den här helgen, 28-31 januari 2022, kan du näst som helst räkna hur många fåglar du har inpå knuten. Du ska då skriva in de högsta antalet du ser av en art. I 16 år har denna räkna gjorts. Vilket har givit kunskap om vilka vinterfåglar som finns i Sverige. Topplistan av de vanligaste fågelarter är Talgoxe, Blåmes och Pilfink. De har också kunnat se att Koltrast och Nötväcka kraftigt har expanderat sitt område norrut i landet. Du kan också läsa på och se statistik samt se på fina bilder av fåglarna. 

bird winter animal blur
Photo by Daniil Komov on Pexels.com

Så här gör du 

Först behöver du ladda ner appen till din mobil. Du ka  göra det genom att trycka på Google Play eller App Store ikonen under den här artikeln. Är det din första gång behöver du registrera dig, du kan också göra det via Google/Apple/FB-konto. Lämna gärna en kommentar och berätta om vilka fåglar du har inpå din knut!

Ladda ner till iPhone
Ladda ner till iPhone
Ladda ner till Android
Ladda ner till Android

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.