Testar matkassar från Hello Fresh i en månad – hur bra är det?

flatlay photography of strawberries and sliced bread
Photo by Elle Hughes on Pexels.com

Hello Fresh är perfekt för dig som vill ha goda, lättlagade och nyttiga maträtter. De finns flera olika matkassar att välja på och du kan både anpassa innehållet och antal portioner samt för hur många dagar. Perfekt för dig som krigar med att få ihop livspusslet!

Om Hello Fresh

Hello Fresh erbjuder fyra olika kassar med middagar. Den första är klassisk, den andra är vegetarisk, den tredje är familjevänlig och den fjärde är snabbt & enkelt. Nästa steg är att välja antal personer, valet är två eller fyra. Sen ska du välja för hur många dagar du önskar att ha middag hemlevererat med Hello Fresh. Har du svårt att bestämma dig eller vill byta ut recept? Hello Fresh ger dig möjligheten att byta ut det du vill mot flera olika recept i veckan. Du kan också hoppa över veckor och ända leverans samt antal måltider.

Prenumerationerna

För 2 personer

  • 2personer/3måltider/vecka – 549kr (86.67kr/portion)
  • 2personer/4måltider/vecka – 639kr (76.25kr/portion)
  • 2personer/5måltider/vecka – 719kr (69.00kr/portion)

För 4 personer

  • 4personer/4måltider/vecka – 729kr (58.33kr/portion)
  • 4personer/4måltider/vecka – 849kr (51.25kr/portion)
  • 4personer/4måltider/vecka – 969kr (47.00kr/portion)

Matkassarna

Jag har nu under fyra veckor beställt matkassar från Hello Fresh. Eftersom vi är två personer hemma hos mig så testade vi matkasse för två personer och för fem dagar i veckan. Jag valde klassiskt som inspiration, men bytte ut måltider till det jag hellre ville ha. Du kan själv anpassa din meny och välja bland 18 nya maträtter varje vecka.

Här är några av recepten om jag har provat. Honungs- och soja marinerat fläskkött, med krispig pommes och grönsallad. Varm kycklingsallad med krispiga vitlökskrutonger och stekt ägg. Asiatisk sataykyckling med vildris sallad och färsk chili. Pannstekt sej med krämig gräslökssås och potatisstomp. Citronstekt lax med ugnsrostade grönsaker och färdig aioli. Krämig prosciuttopasta med stekt portabello och färsk basilika.

Leverans och recept

Leverans kom i stor kartong som innhöl olika påsar. Det var en ispåse med kylvarorna och ytligare en påse med resten av ingredienserna för varje måltid. I kartongen kommer också fina pappersark med recepten och steg-försteg bilder och text på hur du gör. Varje recept har en färgmarkering som matchar papperspåsen färg för at du lätt ska veta vilken påse som är till vilket recept. Recepten har alla vart lätta att följa och allt jag har lagat har smakat riktigt bra! Allt är också fräscht och färskt, vilket var huvudanledningen till att jag valde Hello Fresh.

Du väljer själv vilken dag och mellan vilka tider du vill ha dina kassar levererade i veckan. jag valde att få den på lördagar på förmiddagen. Ett tag innan fick jag då meddelande om att följa leveransen så jag kan se vilken tid den är beräknad till, vilket är perfekt om man ska göra något annat. Det går också att ändra sin beställning fram till ett par dagar innan leveransen. Möjlighet finns också till att planera dina måltider flera veckor framåt.

Omdöme av Hello Fresh

Vi börjar med det dåliga. Det är skulle jag säga är priset, det kostar ändå en del. Samtidigt slipper du småhandla och kanske inte gör lika många impulsköp. Om du köper för fyra personer, istället för två som jag gjorde, så är ändå portionspriset avsevärt bättre och jag hade nog inte tyckte att det var lika stor minus. Utöver det är jag väldigt positiv till Hello Fresh och tänker fortsätta med deras matkassar. De som har vart så bra är att all mat är färsk, recepten är lätta att följa och kanske viktigast av allt, riktigt god mat.

Tycker att det har vart så skönt att efter en stressig dag på jobbet komma hem och bara välja ett recept och köra igång med maten. Jag älskar att laga mat men på vardagar är jag oftast så oinspirerad och att ha allt klart har fått mig att verkligen se fram emot att laga middagen. Om du inte provat Hello Fresh har de att du kan testa deras matkassar rabatterat, så att du kan se om de passar dig.

Har någon av er läsare Hello Fresh? Lämna gärna en kommentar och berätta vad ni tycker!

hello fresh
hello fresh

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.