Du har väll inte missat alla appar från Sveriges Radio?

an elderly woman having conversation with her grandchildren
Photo by Mikhail Nilov on Pexels.com

Sveriges Radio har appar att underhålla folk i alla åldrar, här finns Melodikrysset i P4, Sveriges Radio Play, Radioapans kojträd och Radoapan Barnkalas!

Sveriges Radio Play

a woman in white long sleeves with gold necklace and airpods on her ear
Photo by ANTONI SHKRABA production on Pexels.com

Med appen Sveriges Radio Play kan du bland annat lyssna på P1, P2, P3 och P4. Med denna app kan du även ta del av de senaste nyheterna. Du kan välja att lyssna strömmande eller så kan du ladda ner och lyssna även när du är offline. Sveriges Radio har många populära program och dokumentärer såsom Sommar i P1, P3 Dokumentär, P3 Dystopia, Radiosporten, Europapodden och USApodden. Själv missar jag inte ett avsnitt av P3 Dokumentär eller P3 Dystopia. Det ska också bli intressant och få veta vilka som blir årets sommarpratare. Har du ett favoritprogram från Sveriges Radio?


Melodikrysset i P4

playing music musician classic
Photo by Pixabay on Pexels.com

Melodikrysset är ett populärt program från Sveriges Radio. Programmet startade redan 1965 och sänds strax efter kl. 10 på lördagar. Programmet är en populär musiktävling där du ska svara på frågor om musik och artister. Vet du att du kan fylla i Melodikrysset direkt i telefonen?  Med appen Melodikrysset i P4 kan du lyssna på en snabbgenomgång och skicka in ditt melodikryss och på så sätt vara med och tävla.


Radioapans kojträd

Radioapans kojträd är en app som är anpassad för barn mellan 2 och 7 år. Appen är från Barnradion, Sveriges Radio. Den blåa radioapan bor i en trädkoja och gillar att lyssna på ljud och radio. I appen kan du bland annat lyssna på sånger och sagor från Barnradion, inreda radioapans koja, mata fåglar och se andra djur som befinner sig nära trädet. Appen är gratis och det förekommer inga köp i appen.


Radioapan – Banankalas

I denna app får vi också bekanta oss med den blå radioapan. Denna app är framtagen för barn mellan 3 och 8 år. Nu blir det kalas nämligen banankalas. I appen får du bland annat vara med att baka och dekorera en tårta, mata Radioapan och hans vänner, lyssna på sånger och sagor, blåsa upp ballonger och hjälpa till att laga radioapans radio så att ni kan lyssna och dansa till musik på banankalaset. Appen är gratis och det förekommer inga köp i appen.

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.