Nya funktioner i iOS 16 för iPhone

Nya iOS 16 förstärker iPhone med helt nya personligt anpassade funktioner, mer avancerad intelligens och smidiga sätt att kommunicera och dela.

Låskärm och Widgetar

Anpassa låsskärmen på nya sätt med flera låsskärmar med olika bakgrunder och stilar som du kan växla mellan. Med Widgetarna kan du ta en snabbt se bland annat vädret, datum, händelser, alarm och batteritid. Liveaktiviteter gör att du enkelt kan följa en pågående aktivitet direkt på låsskärmen.

Fokusera på rätt saker

Med fokusläge kan du enkelt välja vilka appar och personer som du vill ta emot notiser från. Dela också bilder smartare genom att skapa eller gå med i ett bildbibliotek. Vid ändringar så kommer det synkas överallt och alla du delar med kan lägga till bilder och radera.

Ändra och radera meddelanden

Alla har väll ångrat at de skickar ett meddelande någon gång. Nu är det löst. För med iOS 6 kan du nu raderar ett meddelande för mottagaren upp till två minuter efter att du skickat! Du kan också rätta ett meddelande 15 minuter efter att det är sänt. Återställ nyligen borttagna meddelanden inom 30 dagar. Med SharePlay kan du enkelt dela filmer, musik, träningspass och spel i meddelanden. Ny funktion i brevlådan är att du ångra ett skickat mejl, lägga till grafiska länkar och schemalägg ett nytt samt följ upp.

Säker inloggning med nycklar

Nycklar är en enklare och säkrare inloggningsmetod som ersätter vanliga lösenord. Det görs genom att din privata nyckel aldrig lagras på en webbserver. När du ser på videos och du pausar kan du kopiera eller översätta texten. Spåra också dina Apple Pay-beställningar direkt i Plånbok och se dina kvitton. Dela nycklarna du har i appen Plånbok på ett säkert sätt med Meddelan­den, Mail eller WhatsApp.

Hälsa och Familjedeling

Appen Fitness kan du hålla koll på och nå dina träningsmå. Din iPhone känner av dina steg, distans och när du är på ett träningspass. Uppdateringar i appen Hälsa är att det finns nya funk­tioner för läkemedel så du kan hålla koll på mediciner som du tar. Familjedeling gör det enkelt att hantera dina barns konton. Du kan bland annat åldersanpassa medier, skärmtid och platsdelning.

iOS 16 kompatibla iPhones:

  • iPhone SE
  • iPhone 8, Phone 8 Plus
  • iPhone X, iPhone XR, iPhone XS,  iPhone XS Max
  • iPhone 11 iPhone, 11 Pro iPhone, 11 Pro Max
  • iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max
  • iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max
  • iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max

Nya säkerhetsfunktioner med iOS 16 gör de lättare att granska och återkalla åtkomsten som du har beviljat andra. Dessutom kan du hålla koll på vilka personer och appar du har gett åtkomst till.

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.