Hitta och se norrsken med appen My Aurora Forecast

green aurora phenomenon
Photo by SUOMI PHOTOGRAPHY on Pexels.com

Vill du få uppleva det magiska ljusfenomenet Norrsken så är appen My Aurora Forecast appen för dig. Appen är gratis för Iphone och Android.

brown cottage under aurora borealis
Photo by Stefan Stefancik on Pexels.com

I appen kan du se en uppskattning om hur troligt det är att kunna skåda ett Norrsken med deras KP-index. Där visas en lista om sannolikheten för att se Norrsken vid en given tidpunkt och plats. Du kan också se prognoser från 5 minuter till flera veckor framåt.

silhouette of person standing near a tripod under green sky with stars
Photo by Kamil on Pexels.com

Fota Norrsken med mobilen

Se till att ha med dig en fulladda mobil så att du inte behöver stressa. När det är dags att fotografera se till att stänga av blixten i mobilkameran. Det är också viktigt att stabilisera mobilen genom ett stativ eller att ställa den på ett underlag. För att få de bästa bilderna så använd mobilens nattläge. Om du kan ställa in den manuellt så försök att få så lång slutartid som möjligt samt ett högt iso.

Ladda ner My Aurora Forecast här under!

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.