Insight Timer – få balans och öka ditt välbefinnande

woman girl animal dog
Photo by cottonbro studio on Pexels.com

Insight Timer är en mindfulnessapp. Appen kan hjälpa dig att hantera stress, hitta ett lugn och få bättre sömn och mycket mer.

woman in gray tank top while sitting on bed
Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

Idag går vardagen i ett högt tempo och du utsätts ständigt för mycket information därför är det viktigt med mindfulness för att öka sitt välbefinnande, hantera stress och för att koppla av. Insight Timer är en av de mest använda apparna inom mindfulness och det är inte konstigt för utbudet i appen är stort. Du finner tusentals olika välgörande meditationer. Det finns olika långa guidade meditationer och du kan välja om du exempelvis vill fokusera på sömn, återhämtning, ångest eller arbete med mera. Insight Timer passar både för dig som är van att meditera och för dig som är nybörjare.

Varför är det viktigt med Mindfulness?

Mindfulness är en form av meditation och betyder medveten närvaro. Meditation är att träna uppmärksamhet och medveten närvaro. Genom att meditera får du mer lugn och stabilitet samt bättre balans i livet. När du mediterar regelbundet kan du i större utsträckning hantera dina tankar och känslor samt leva mer här och nu. När du får öva på att vara närvarande tränar du även på att koncentrera dig på en sak i taget och att stilla dina tankar. Varje dag har du tusentals tankar och du utsätts ständigt för olika intryck och detta kan bli mycket att hantera för våra hjärnor. För att undvika att överbelasta våra hjärnor är det bra att meditera och göra olika övningar inom mindfulness. På så sätt kan du undvika att hamna i utmattning och du kan minska stress och ångest och mycket mera.

Med Insight Timer får du hjälp med nedanstående:

 • Bättre sömn
 • Hantera stress
 • Varva ner och koppla av
 • Mildra ångest
 • Lycka och välbefinnande
 • Bättre relationer
 • Självkärlek
 • Kärlek och vänlighet
 • Återhämtning
 • Fokus och koncentration
 • Finna balans
 • Inre lugn
 • Mindre negativa tankar och känslor
 • Ökad närvaro
 • Bättre självkänsla
 • Medveten närvaro i nuet
background balance beach boulder
Photo by Pixabay on Pexels.com

Vad säger forskningen

Det sägs att meditation kan minska psykiska och fysiska besvär såsom stress och ångest. Även korta stunder av meditation sägs vara hjälpsamt. Visste du att meditation har praktiserats i tusentals år i olika kulturer och religioner runt om i världen?

dawn people woman relaxation
Photo by Mikhail Nilov on Pexels.com

Insight Timer – Nummer 1 bland alla mindfulnessappar

Insight Timer är en av de mest använda och populäraste apparna inom Mindfulness. I appen finner du tusentals guidade meditationer. Du finner guidade meditationer, sömn och avslappningsövningar från experter inom mindfulness och meditation och psykologer med flera. Insight Timer är gratis och fylls på med omkring 80 nya guidade övningar varje dag. Du kan även välja att ha ett abonnemang.  Vill du få mer balans i ditt liv, stressa mindre, få bättre koncentration ska du testa appen Insight Timer.  Insight Timer har kallats världens lyckligaste app. Vad tycker du? Ladda ner och testa appen redan idag.

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.