Quizlet hjälper dig att studera effektivare lättare med frågekort

woman using laptop and drinking beverage in bed
Photo by Vlada Karpovich on Pexels.com

I appen Quizlet kan du på ett roligt och pedagogiskt sätt lära dig de ämnen du vill. Allt från språk, naturvetenskap eller matematik. Genom att du skapar dina egna frågekort så är det ett grymt verktyg för elever, lärare och föräldrar att jobba med. Verkligen ett toppen verktyg för inlärning!

Gör inlärning roligare med frågekort

I appen Quizlet kan du studera i princip vad du vill och göra egna frågekort eller använda deras färdiga kortsatser. Det är ett enkelt, kul och smart sätt att lära sig på. Appen kan du använda för att förbereda dig inför förhör, test eller prov. I deras skrivläge kan du testa ditt minne och se till att du har lärt dig allt på djupet. Du kan också göra allt på tid och dela dina egna kort med andra som till exemplet klasskamrater. Quizlet är också ett lättanvänt verktyg för föräldrar att hjälpa sina barn att bli bättre.

  • Lär dig det du vill med frågekort
  • Skrivläget låter dig testa ditt minne
  • Spela en match och gör test på tid
  • Dela frågkort med andra
  • Lyssna på det du skrivit på 18språk

När jag själv gick i skolan använde jag just frågekort som en metod att lära mig saker. Fast då klippte jag ut papper och skrev mina frågor på en sida och svaren på den andra. Eller så tog jag mitt anteckningsblock och vek sidorna på mitten så svaren var dolda. Samma metod på båda egentligen. Gjorde det främst med engelska och franska glosorna samt inför prov i andra ämnen. Hade bra betyg så antar att det för mig i alla fall var ett bra inlärningssätt mig. Hade sådana här appar funnits då hade jag absolut använt dem i skolan. Riktigt smart verktyg att jobba med!

Lärare jobbar tillsammans med elever

För dig som är lärare är också Quizlet ett jättebra hjälpmedel att använda tillsammans med dina elever. Här kan du hjälpa dina elever med att skapa frågekort för dem i ditt ämnen, inför ett test eller prov. Så kan de träna genom att använda telefonen. Här kan lärare skapa eget innehåll med text, ljud och bild. Via appen kan man då träna på olika sätt som med korten, stava, matcha eller test. Appen fungerar också bra oavsett nivå eller ålder då man själv styr innehållet och anpassar det som man själv vill. Detta är verkligen en app som jag tycker att alla lärare, föräldrar eller elever samt andra vetgiriga att prova på!

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.