Mina Fordon är Transportstyrelsens officiella app

white mercedes benz suv parked beside brown wooden fence
Photo by Mike Bird on Pexels.com

I appen Mina Fordon kan du se information om dina och andras fordon enkelt i din android eller iphone. Appen är gratis att ladda ner via App Store och Google Play.

photo of person driving
Photo by Peter Fazekas on Pexels.com

Påställning och avställning

Med Mina Fordon kan du bland annat anmäla ägarbyte och påställning/avställning av dina fordon. När du avställer ditt fordon gäller det direkt från anmälningsdagen. Samma sak gäller vid påställning, till skillnad om du gör det via Transportstyrelsens e-tjänst där du kan välja dag. Observera att du inte kan anmäla både avställning och påställning av ett fordon under samma dag.

black mercedes benz sports car interior
Photo by Mike Bird on Pexels.com

Ägarbyte

När du gör ett ägarbyte av ett fordon registreras det från dagen du gör det, däremot kan det dröja ett par dagar innan det är synligt. I appen Mina Fordon kan du också få information om dina fordon och söka uppgifter om andras. Här kan du också se ditt trängselskattssaldo och dina preliminära dyngsbelopp.

black car
Photo by Sarmad Mughal on Pexels.com

Beställa uppgifter

Vill du få ägaruppgifter av någons annans fordon kan du inte få tillgång till det i appen utan behöver beställa ett sms. Om du har ett gammalt registreringsbevis som saknar en datamatrix behöver du beställa en nytt registreringsbevis via Transporstyrelsens e-tjänst för att lägga till fordonet i appen.

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.