Ellen Degeneres ”Heads Up” – en succé

Ellen Degeneres populära talkshow fortsätter att leverera, programmet är redan inne på sin tolfte säsong. Nu har den internationella medieprofilen, och komikern, gjort succé – återigen. Den här gången med appen ”Heads Up”.

För de som inte känner till Ellen Degeneres sedan tidigare, så är hon den profil i USA som varje dag (365 dagar om året), sänder sin populära talkshow. The Ellen Degeneres Show.

Det är i det här programmet som Ellen spelar ett spel med sina superkända gäster, där hon håller upp ett kort mot pannan med ett ord eller ett namn på. Gästen ger sedan Ellen ledtrådar om ordet eller namnet, så att hon kan försöka lista ut vad det är för något. Sedan byter dem, och gästen håller kortet mot pannan och Ellen ger ledtrådar. Spelet går på tid, och under den givna tiden ska man försöka gissa rätt på så många kort som möjligt, för att samla tillräckligt med rätt och därmed ha en chans att vinna över sin motspelare.

”Heads Up” är ett spel som är ofantligt populärt bland ungdomar.

Nu har det gått två år sedan Ellens producenter såg till att utveckla spelet till en app. De anlitade då ett företag som fick i uppdrag att framställa appen. Och efter att Ellen sedan postat en tweet på Twitter, när appen fanns tillgänglig för köp, dröjde det inte länge innan spelet låg på första plats på Apple’s lista över de bäst säljande apparna.

Spelet tillåter dig att välja en av flera kategorier, som du sedan spelar efter. Det kan exempelvis handla om musik, djur eller kändisar. Det roliga är också att din mobils kamera automatiskt spelar in en video av hela det pågående spelet. Du kan sedan spara videon, dela den på Facebook eller posta den på Ellens Facebooksida. Med jämna mellanrum väljer Ellen och hennes producenter ut de roligaste videorna och visar därefter upp dem i showen.

Heads Up