Clatter kopplar ihop likasinnade människor

Varje dag släpps tusentals nya appar in in i google play och appstore.
Några som snart kommer släppa sin app är killarna bakom idén Clatter.
Vi har valt att intervjua gänget bakom Clatter som tror sig kunna förändra en hel bransch.

Vad är Clatter?
Clatter är en ny plattform där du snabbt och enkelt får en personlig kontakt med andra via videosamtal.
Clatter gör QR-koder/barcodes och knappar på hemsidor till länkar mot ämnen där personer världen över kan träffas för att diskutera.

Hur kom ni på idén?
Clatter var från början tänkt att bara erbjuda användaren en lista med kategorier och sedan koppla ihop dem tillsammans. När appen började bli färdig såg vi en annan potential i att ta bort kategori-tänket och istället göra användarupplevelsen mer automatisk. Vi såg en QR-kod och tänkte att det vore häftigt om man kunde kopplas ihop med någon annan i världen som just då också sett denna QR-kod.

Vilka är involverade i företaget?
Företaget drivs av fyra kompanjoner – Simon, Danny, Mattias och Emil. Vi har alla erfarenhet av företagande, Matias med extra kompetens inom ekonomi och Emil inom IT.

Varför tror ni att användarna vill använda Clatter?
Det finns idag ett tydligt behov av impulsiv kontakt mellan människor och att uttrycka sin åsikt, framförallt i form av textbaserade kommentarssystem på nyhetsartiklar och forum. Men många tycker att det är väldigt opersonligt att diskutera ämnen i text, och när det gäller viktiga ämnen, t.ex. politik, så vill man gärna diskutera detta ansikte mot ansikte. Fördelarna med videosamtal är även att det är betydligt lättare att formulera sig och för konversationen att flöda. Clatter är ett enkelt sätt för användaren att prata med någon som vill prata om just samma sak, utan att det blir opersonligt

Vad får hemsidor ut av att lägga in Clatter-knappen?
Genom att lägga in knappen får man chansen att hamna på Clatters topplistor över aktuella ämnen. På så sätt kan hemsidan få nya besökare och läsare. Personer som hittar dem genom clatters topplista.

Vad har ni för framtidsplaner?
Vi har stora planer för Clatter. Vi kommer fokusera mycket på att förenkla fångandet av impulsen just när man vill prata om något. Om 3 år behöver vi inte QR-koderna längre. Då ska människor kunna kopplas ihop på ett ännu enklare sätt.

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.