Högskoleprovet

xyz Appar.se

För att nå drömmen om 2.0 på högskoleprovet måste du i snitt få 147p av 160p möjliga och dessutom baserat på nomineringskurva prestera bättre än de övriga 95 % som har skrivit provet. Oavsett ambitionsnivå är det alltid bra att skriva högskoleprovet om du vill studera vidare.

Träna inför högskoleprovet

Appen Högskoleprovet samma upplägg som Ta Körkort Appen, läs den artikeln här, jag klarade nyss själv teoriprovet på första försöket tack vare den genom att aktivt spela i två veckor och fick 60 av 65poäng. Alternativet de flesta körskolor erbjuder är elevcentralen vilket också funkar bra men Ta Körkort var mycket mer likt när de kommer till frågeställningarna och hur man ska tänka rätt. Tips om du ska göra teoriprovet är också att plugga trafikregler hårt cirka hälften av frågorna är på det!

Kategorierna i appen för högskoleproviet är KVA – kvantitiva jämförelser, DTK – diagram, tabeller, kartor, ORD – ordförståelse, ELF – engelska läsförståelse, LÄS – svensk läsförståelse, XYZ – matematiskproblemlösning, NOG – kvantitativ jämförelse.

Appar.se Högskoleproviet appPassa även på att tipsa dina vänner om Appen och tävla med dom för att se vem av er som är bäst! Tävlingsmomentet gör det oftare roligare att lära sig!

När dagen väl är kommen att skriva provet ta dig då tid att läsa instruktionerna ordentligt, hur är frågan formulerad och vad vill de ha svar på? Ha en tydlig plan för dig själv innan och ha metoder för hur du hanterar de olika frågorna. Bocka snabbt av de frågor du kan och hoppa över de du är tveksam på och gå sedan tillbaka och gör dem efteråt. Vet du inte svaret så gissa på det mest rimliga enligt dig själv genom att använda uteslutningsmetoden.  De viktigaste är att hålla huvudet kallt och ta det lugnt utan att förlora tempot

Förutom att ta de med dig fullt fokus till Högskoleprovet se till att ta med dig något att äta och dryck till rasterna! Checklista på saker du också ska få med dig är ett gäng blyertspennor och pennvässare, suddgummi, en vanlig linjal, överstrykningspennor – gärna flera färger – klocka och giltig legitimation. Ingen elektronik får inte medtages in i salen.

Missa inte att anmäla dig till höstens Högskoleprov mellan 15 augusti till 3 september och provdagen är söndagen den 21 oktober 2018.

Lycka till med högskoleprovet!

 

Träna inför högskoleproviet    Träna inför högskoleproviet

 

 

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.