COLLECT – Save everyting that inspires your ideas!

smiling young ethnic female messaging on smartphone and petting cat on bed
Photo by Sam Lion on Pexels.com
COLLECT
By We transferDeras slogan är Save everyting that inspires your ideas! Genom att samla allt material i en app sparar du mycket tid på att leta efter det i mobilen.
 
Hur många gången har vi inte suttit i med mobilen och letat efter den där screenshoten? Collet finns tillgäng till både Android och Iphone, med en gratis variation samt betallösning under namnet Pro.
 
 
Designen är simpel och är utformad så att du ska kunna spara allt du önska från internet och dela filer mellan andra användare.
Du skapar anslagstavolor som kallas “boards.” Du kan samla många olika typer av material inom media, du kan spara URLs, video, bilder, artiklar med mera.
 
 
Organisationen påminner om en komination av dropbox (dela stora filer) och pintrest (där du organiserar anslagstavlor av bilder. I Collect samlar du dina iderr till boards, som du kan gå tillbaka till när du vill.
 
 
När du skapar kollage med bilder i olika tema hjäper det dig också mentalt att få en överblick, se sammanhang och skapa något vackert. De fin fina med detta är att du kan ta med den överallt och att den sparas i appen.
 
 
Som det mesta för att få tillgång till alla funktionerna i appen behöver du också betala, de kostar 99kr i månaden. Skulle inte säga att priset är värt för alla, om du t.ex. bara vill skicka bilder finns fortfarane alternativ som dropbox eller om du vill göra fina boads med inspirationbilder är pinterest ett bra alternativ. Om du ska använda det i jobbet eller skickar stora filer och bilder privat är detta såklart väldigt användbart.
 
 
Du kan gemensamt jobba i dina anslagstavlor med någon annan och ni kan båda fylla på med matrial som delas mer er båda. Väldigt användbart i olika projekt eller inför ett bröllop. Ni kanske fyller på med ett youtubeklipp på en dj ni vill ha på bröllopet, fotografier för posering på foton och länkar till event fixare.
 
 
För att samla bilder behöver du ha crome som webbläsare och när du då väljer att spara en bild t.ex. så kommer en Icon för Collect upp
.
 
Collect Pro tillåter dig ha ha en backup på det du har skapat och att synka alla dina anslagstavlor till dina olika enheter, så du har tillgång till allt överalllt. Du får också med pro 200gb i cloud storage. Detta kostar 95kr/månade och om du köper för ett år i förväg kostar det 779kr allså 17% billigare än månadsvis.
 
 
Med gratisvariationen kan du spara allt i appen och dela dina anslagstavlor.
 
 
Vad händer då om du har pro och låter den löpa ut? Om ditt abonnemang på Collect går ut har du cirka 14dagar på dig att spara ner de innehåll du vill ha på annat sätt, om du inte förnyar kommer allt du inte har sparat gå förlorat då de inte sparas på servrarna. Samma sak gäller övelag, dina anslagstavlor spraras inte för evigt, om den har vart inaktiv 90dagar. Föremål som blir röda i dina anslagstavlor betyder att de kommer att raderas.
 
 
Dina privata anslagstavlor går aldrig ut då de inte är sparades på deras servrar utan lokalt i telefonen. Om du skapar ett gratis konto så är det bara de delade filerna som är synkroniserade med profilen.
 
 

Återställ utgångsdatum genom att göra så här… Om du använder en anslagstavla men du gör inga förändringar, så vill du ändp inte att den ska gå ut. Du kan lägga till eller ta bort en bild från anslagstavlan och/eller ändra beskrivning alternativt titeln för att omstarta återställnings tinden från noll. OM du har på notificationer kommer du också få en push notis om två dygn innan en anslagstavla går ut. Inte så ofta jag faktiskt tycker du ska ha på push notiser på apparna, men i denna är det faktiskt rellevant.

För att använda deras förlänging av crome på bästa sätt så kommer du behöva se till att ha den absolut senaste vartionen av webbläsaren, den när du är inne på någon hemsida och hittar något att spara tycker du bara på WE loggan och så sparas det i Collect.

 
Du har själv ansvar för innehållet du skapar, ditt materia och konto kan bli borttaget om du gör något illegalt. Du ska också vara 16 år för att avända appen.
 
DU kan också använda we trransefers hemsida i webbläsaren utan att reigstrera dig. Du laddar upp materialet, skriver in e.posten och medelande och så överför du filen.
 
Smart och smidig app jag själv använder en hel del i jobbet. Rekommenderar även att använda Collects We Transfer hemsida online  när du jobbar med en dator och behöver skicka stora filer.
 

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.