Karantän-dejt tips!

Vi behöver alla lite extra kärlek i tider av Corona. Här kommer tips för att fixa den perfekta karantän-dejten – hemma eller distans!

När många människor behöver isolera sig från varandra behöver vi bli kreativa. Egentligen är alla som inte kan träffa sin partner som vanligt i ett tillfälligt distansförhållande och många tips finns att hitta från de paren. De som gäller är god planering och en ömsesidig ansträngning. Planera in en skype date och äta en middag tillsammans eller varför inte en bio kväll?

För er som är fast hemma karantän finns de två tips. De första att se till att få till romantiken och att också ge varandra egentid. Tror personligen att de sistnämnda är av yttersta vikt då de är påfrestande att vara inlåsta tillsammans utan att veta tidsramen. Dagar tenderar att flyta ihop när rutiner rycks bort och den mån de går gäller det att skapa nya. Jobbar ni båda hemifrån så se till att ni kan göra det fokuserat och enskilt och att tiden tillsammans blir av god kvalitet. Spendera den extra tiden som ni får skapa vackra minnen. Ta tillvara på varandra. Livet är inte som en Netflix serie, det går inte i repris.


Passa på att laga mat tillsammans. De fungerar lika bra om ni sitter i karantän ihop eller ska ha en distans dejt. Skaffa gärna en matkasse och laga ett färdigt recept som ingen har provat innan. Gör ni de via Skype och lagar att med videosamtal blir de extra roligt eftersom ni har fått samma påse med råvaror som tillagats lika.


Kolla på film eller serier ihop. Se till att välja något att kolla på tv:n som ingen har sett innan eller varför inte en ny film? Ta det ett steg längre än en hemmakväll i soffan och gör i ordningen en riktig bio dejt. Är ni hemma tillsammans stäng av telefonerna. Är ni på distans, gör det såklart inte, men sätt på “stör ej” och ha en mysig stund ihop.

Se till att komma ut på en långpromenad om ni kan, prata i telefon eller gå ihop. Frisk luft är en bristvara i dessa dagar. När våren nalkas och fåglarna kvittrar är de rogivande för själen och förhållanden. Vill ni vara lite extra romantiska ta med en mysig picknick och hitta en skön äng att sitta på.

Har du din kära långt bort kan du också se till att lägga ner lite extra omtanke och skicka en överraskning. Skicka iväg en hemleverans av fina vårblommor eller ett smycke som ryms i ett kuvert. Posta ett handskrivet brev eller ett fint kort på er tillsammans . Säg mig, hur länge sen var det inte du själv fick något annat en räkningar och reklam i brevlådan?

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.